De voordelen van een prefab bedrijfspand

Als je een nieuw bedrijfspand laat bouwen is dat doorgaans een teken dat het goed gaat met je bedrijf, zo goed dat je de mogelijkheden hebt om een gebouw naar eigen wensen te laten optrekken op grond die aangekocht is door het bedrijf. Dat kun je op de ouderwetse manier doen door stenen te laten stapelen.

Maar net zoals het mogelijk is om een prefab woning te laten bouwen, kun je ook overwegen om voor de mogelijkheid van een prefab bedrijfspand te gaan. Dat heeft verschillende voordelen.

Flexibeler dan je denkt

Bij prefab denk je aan iets wat al gemaakt is en waar je niets meer aan kunt veranderen, maar zowel bij een prefab woning als een prefab bedrijfspand is dit flexibeler dan je zou verwachten. Wat er standaard is, is de bouwmethode. Maar je hebt wel degelijk zelf de mogelijkheid om de indeling aan je wensen aan te passen. Dat betreft de afmetingen van het hele gebouw en afzonderlijke ruimtes, evenals de plaatsing van kozijnen, deuren, stopcontacten en verlichting.

Sneller en minder weersgevoelig

Omdat belangrijke onderdelen van het gebouw al in elkaar zitten wanneer ze geleverd worden, is er minder tijd nodig op de bouwplaats om het pand te realiseren. Dat heeft het bijkomend voordeel dat het weer minder vaak roet in het eten kan gooien bij de bouw. Zo kun je erop rekenen dat een prefab bedrijfspand veel sneller klaar is dan wanneer je een traditionele bouwmethode gekozen zou hebben. Dat betekent dus ook dat je sneller van je nieuwe bedrijfspand gebruik kunt gaan maken.

Betaalbaar

Omdat een prefab bouwmethode ervoor zorgt dat de bouw sneller voltooid kan worden zonder dat er veel materialen ongebruikt overblijven en er veel bouwpersoneel bij nodig is, is een prefab woning of bedrijfspand een goedkoper alternatief voor een meer traditionele bouwmethode. Zo wordt het ook mogelijk om met een kleiner budget je eigen bedrijfspand te laten optrekken.

Dak in aanbouw

Geen onaangename verrassingen

Omdat prefab voor een ‘standaard’ bouwmethode zorgt, is het bouwproces altijd gelijk en daardoor ook overzichtelijk. Je weet hierdoor van tevoren exact wat de kosten zijn voor het bouwen en afwerken van je nieuwe bedrijfspand. Je komt niet onderweg voor onaangename verrassingen te staan die leiden tot hogere kosten.

Veel redenen dus om te overwegen om je nieuwe bedrijfspand (of woning) prefab te laten zijn. Het is goedkoper, sneller en zekerder dan een traditionele bouwmethode. Wat wil je nog meer?

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten