De voordelen van een goede test tool

Het testen van software is noodzakelijk. Veel bedrijven onderkennen de noodzaak van testen van opgeleverde software, omdat je anders het risico loopt dat het opgeleverde resultaat onvoldoende aansluit bij dat wat is ontwikkeld. In dit artikel wordt uitgelegd hoe het testen van software werkt, wat de voordelen zijn en wat goede test tools zijn.

Testen is van groot belang 

De ICT-markt is continu aan het veranderen, en als organisatie verander je natuurlijk mee. Je wilt namelijk niet als organisatie voor een onverwachte verrassing staan. Een software test is van groot belang om zo problemen te voorkomen en je continuïteit te blijven waarborgen. Daarnaast is software testing met een test tool ook belangrijk als het aankomt op wet- en regelgeving. Zo kun je achterhalen of je systeem voldoet aan de juiste regelingen.

Wat zijn de voordelen van software testen?

Je gaat niet zonder reden software testen. Het uitvoeren van een test kent vele voordelen die daarna invloed kunnen hebben op je organisatie. Het testen van software voorkomt onnodige problemen en negatieve effecten op het bedrijfsproces, daarnaast zorgt het er ook voor continuïteit in de kwaliteit van de organisatie. Het testen van je software helpt er ook bij dat je niet wordt verrast door onvoorziene problemen. Daarnaast zijn je eindgebruikers ook meer tevreden.

Hoe werkt software testing?

Bij het testen van software moeten de wensen van de gebruikers voorop staan. Om deze reden wordt het basisproces vaak uitgebreid of aangepast naar de vraag en behoefte van de gebruiker. Organisaties kunnen risico’s of vertraging oplopen, als zij niet nauwkeurig vastleggen hoe software-updates in het proces zijn getest en geborgd. Een software test is dus zeer belangrijk voor elke organisatie van zorg tot het bedrijfsleven.

Meten van prestaties 

Testtools die prestaties meten zijn essentieel voor het optimaliseren van allerlei soorten software. De reden dat testtools zo essentieel zijn, is omdat prestaties rechtstreeks invloed hebben op de gebruikservaring, conversies en uiteindelijk op je omzet en winst. Voor het testen van prestaties zijn er verschillende goede tools die dit kunnen monitoren. Een aantal voorbeelden van goede testtools zijn: WebLOAD, Kinsta APM en Neoload. Kinsta APM kan ervoor zorgen dat al je problemen met websites weg gaan. Deze tool heeft een ervaren ondersteuningsteam die 24/7 beschikbaar is en een oplossingspercentage heeft van 100%.

Het testen van software is dus mogelijk in alle verschillende branches. Je moet alleen goed weten welke tool je voor de juiste software testing kan gebruiken.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten