De Rietvelden in Den Bosch: van ‘brownfield’ naar groene hub deel 5

In een serie van vijf artikelen vertellen ondernemers, investeerders en de gemeente ’s-Hertogenbosch over de transformatie van industrieterrein De Rietvelden. In dit laatste deel aandacht voor het sociale aspect van duurzaamheid.

Foto © Marc Bolsius: Ook WeenerXL gaat zich in 2022 op De Rietvelden vestigen 

Duurzaam in alle opzichten

Naast alle eerder genoemde ‘groene’ initiatieven en werkwijzen die terug te vinden zijn op De Rietvelden, wordt ook het sociale aspect van duurzaamheid in logistiek ’s-Hertogenbosch niet vergeten. WeenerXL, het werkontwikkelbedrijf van ’s-Hertogenbosch, is betrokken bij een groot aantal logistieke processen in en om de stad. Sjoerd van het Erve, directeur van WeenerXL: “Mensen een tweede kans geven, hen weer mee laten doen, is ons primaire proces. Ook in de logistiek kunnen wij veel mensen plaatsen. Zo draaien we het hele ochtendproces van PostNL. Daarnaast werken we op De Rietvelden veel samen met onder andere Job Invest, Heineken, Spierings Smart Logistics en Brouwers. Ook hebben we al goede contacten met de partijen die zich onlangs in het nieuwe DC van WDP hebben gevestigd. We proberen als werkontwikkelbedrijf het goede voorbeeld te geven op het gebied van duurzaamheid in alle opzichten.”

Energieneutraal

En om de cirkel helemaal rond te maken, vestigt WeenerXL zich begin 2022 óók op De Rietvelden, op het voormalige Michelin-terrein, naast het warehouse van H&B Logistics. De eerste paal voor deze nieuwbouw ging in december 2020 de grond in. Het nieuwe pand van WeenerXL ademt straks aan alle kanten ‘groen’. Sjoerd van het Erve: “Op De Rietvelden zetten we een energieneutraal gebouw neer. We leggen zonnepanelen, er wordt gewerkt met duurzame, hergebruikte en/of recyclebare materialen, een houten constructie en we maken een efficiencyslag, zodat we minder energie in onze dienstverlening gaan verbruiken. Wij worden hiermee het eerste werkontwikkelbedrijf van Nederland met een energieneutraal gebouw.”

Auteur: Maartje van Roessel

Lees ook de eerder verschenen artikelen uit deze serie:

GERELATEERD

Artikel gaat over

SMART HUB Logistics
SMART HUB Logisticshttps://www.smarthublogistics.nl/
SMART HUB Logistics in ‘s-Hertogenbosch biedt slimme en duurzame oplossingen voor al uw logistieke uitdagingen. Dat doen wij met een uitgebreid scala aan logistieke diensten, passende bedrijfsruimtes, betrouwbare consultancy en een flinke portie gezond, logistiek verstand.

Meer berichten