“De razendsnelle ontwikkeling van technologie opent deuren naar een nieuwe en innovatieve benadering van BHV”

In de wereld van bedrijfshulpverlening blijft techniek en technologie evolueren en nieuwe mogelijkheden bieden om de veiligheid te verbeteren. Vanuit dit oogpunt is BHVR ontwikkeld; een samensmelting van techniek en technologie in de vorm van Virtual Reality BHV-training.

Realistisch en meeslepend

BHVR maakt gebruik van geanvanceerde virtual reality-technologie om een realistische en meeslepende trainingssimulatie te creëren. Met behulp van een VR-headset en speciale controllers kunnen deelnemers virtuale noodsituaties ervaren en reageren alsof ze zich daadwerkelijk in die situaties bevinden. Dit biedt mogelijkheden: het is nu mogelijk om situaties na te bootsen die anders moeilijk te simuleren zijn. Met behulp van virtuele omgevingen en personages kunnen deelnemers oefenen en beslissingen nemen in verschillende noodsituaties, zoals branden en ontruimingen. Daarnaast maken we sinds kort ook gebruik van een hololens die je door middel van holografische beelden in je fysieke omgeving kan leren reanimeren én is er een logistieke VR module ontwikkeld waarin interactieve heftrucks, sorteerprocessen en brand scenario’s gesimuleerd kunnen worden. Cursisten trainen hun reactietijd, ontwikkelen communicatievaardigheden en bouwen zelfvertrouwen op in hun capaciteiten als BHV’er. De mogelijkheden lijken eindeloos en we kunnen niet wachten om te zien van de toekomst nog meer in petto heeft.

Hulpmiddelen

Naast onze veiligheidstrainingen gaan ook de brandblussers, noodverlichting en hulpmiddelen met hun tijd mee. Onze hulpmiddelen zijn vernieuwd met hulp van technologie. Zo staat bijvoorbeeld het ontruimingsplan tegenwoordig online. Het ontruimingsplan was altijd een dikke map met papieren, nu is al deze belangrijke informatie online beschikbaar. In het plan staan onder meer de gebouwspecifieke gegevens, veiligheid- & ontruimingsplattegronden, de procedures voor wat te doen bij calamiteiten (zoals brand, eerste hulp, ontruiming en bedrijfsspecifieke calamiteiten), belangrijke telefoonnummers, alarm-instructiekaart, de BHV-organisatie, risico’s en installaties. Organisaties krijgen een ‘inkijk-link’ voor alle medewerkers en een ‘bewerk-link’ voor bijvoorbeeld HR. Daarnaast kun je je plan zelf onderhouden en bijwerken. Het hele ontruimingsplan staat digitaal, dus kan ook makkelijker gedeeld worden in de organisatie.

Ontwikkeling van nieuwe technologieën

Bij B&V Partners in Veiligheid zijn we enthousiast over de ontwikkeling van nieuwe technologieën. We geloven dan ook dat dit een belangrijke rol zal spelen in het verbeteren van de veiligheid op de werkvloer en het voorbereiden van BHV’ers op de uitdagingen van de moderne tijd. Kunnen we je ergens bij helpen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via 0168 – 33 54 45 of mail naar info@partnersinveiligheid.nl . We gaan graag met je in gesprek!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten