De leukste bedankjes voor een zakenrelatie

Het kan ieder jaar best wel weer een uitdaging zijn. Het bedenken van bedankjes voor je zakelijke relaties. Je wil natuurlijk dat de relatie goed blijft, dus een jaarlijks bedankje is daarom wel aan te raden. Meestal worden deze bedankjes gegevens rondom de feestdagen. Maar dit kan in principe ieder moment van het jaar. Misschien vind jij het leuker om iets tijdens Pasen of rond de zomer te geven. Ook helemaal prima. Kijk wat past bij het bedrijf en waar budget voor is. Om jou een eindje op weg te helpen gingen wij op zoek naar de leukste en meest originele bedankjes voor jouw zakenrelaties. Zo hoef jij er niet lang over na te denken. 

De leukste bedankjes op een rij

Om je op weg te helpen in de goede richting zetten wij een aantal cadeaus op een rij die het altijd goed doen bij een zakelijke relatie.

        Happibox
Een presentje voor medewerkers bij Happibox of als bedankje voor een zakenrelatie. Met een happibox scoor jij altijd punten. Met deze box verstuur jij namelijk happiness in a box. En daar wordt iedereen blij van toch? Je hebt de keuze uit ontzettend veel verschillende boxen. Kijk wat het beste past bij jouw medewerkers of zakenrelatie. Het fijne aan de Happibox is dat deze door de brievenbus past. Zo kun je het pakket eenvoudig versturen, en hoeft de ontvanger niet eens thuis te zijn. Hoewel het persoonlijk afgeven van een bedankje aan een zakenrelatie ook altijd aan te raden is.

        Een fles wijn
Gewoon omdat een fles wijn altijd een goed idee is. Tenzij je van je zakenrelatie weet dat hij/zij niet drinkt, dan kun je natuurlijk beter voor een ander bedankje gaan. De meeste mensen houden echter wel van een glaasje wijn op zijn tijd. Zeker wanneer je het bedankje rond de feestdagen verstuurd komt een flesje wijn altijd wel van pas. Voor bij het kerstdiner of tijdens oudjaarsavond. Weet je in ieder geval zeker dat jouw bedankje niet ergens op de hoogste plank achterin de kast verdwijnt.

        Chocolade
Chocolade is te verkrijgen in vele soorten en maten. Je kunt daarom iets uitkiezen wat past bij jouw relatie. Denk aan een heerlijke tony chocolonely’s reep of ga voor de klassieker; een doos merci. Chocolade is iets waar bijna iedereen wel van houdt, en anders wordt het op kantoor lekker samen opgegeten. 

        Een diner cadeau
Het is een klassieker. Een diner cadeau. Toch maak je hier vrijwel iedereen blij mee. Iedereen houdt wel van een avondje uit. Lekker genieten van een heerlijk diner op een andere plek. Een avondje niet koken en het aanrecht opruimen. Afhankelijk van je budget kun je bijvoorbeeld een nationale dinerbon cadeau geven, of een cadeaubon van het favoriete restaurant van jouw zakenrelatie.

        Go green
Onder het mom van duurzaamheid is een ‘groen cadeau’ ook altijd een goed idee. Duurzamer en bewuster leven wordt een steeds groter thema, en het is leuk om daarop in te spelen. Denk aan een mooie bos bloemen, of een fijne plant. Maar ook een droogboeket is ontzettend leuk om te geven. Dit gaat ook nog eens een stuk langer mee dan verse bloemen. Als je het hebt over duurzaamheid kun je natuurlijk ook een hele andere kant op. Zo kun je bijvoorbeeld ook denken aan een hervulbare waterfles. Ook leuk om te bedrukken met een tekst of logo.

Mooie zinnen om jouw relatie te bedanken:

Bij een bedankje hoort natuurlijk ook een mooi kaartje met een mooie tekst erop. Dat maakt het bedankje helemaal af! Een tekst bedenken kan best wel lastig zijn. Probeer het persoonlijk te houden en denk aan wat de ander voor jou of het bedrijf betekent. Benoem specifieke voorbeelden of eigenschappen van de persoon. Ook kun je mooie ervaringen of herinneringen die jullie samen hebben beschrijven. Is zo’n tekst bedenken toch  niet helemaal jou ding? Dan zijn er gelukkig genoeg ‘standaard’ zinnen waar je gebruik van kunt maken. De beste zetten wij voor jou op een rij:

  • Bedankt voor de fijne/prettige samenwerking.
  • We willen je graag laten weten hoe blij we met je zijn!
  • Bedankt voor de moeite die je hebt genomen, en de inspanningen die je hebt gedaan.
  • Laat zien hoe je je voelt; ik waardeer je advies, of ik waardeer je kennis en ervaring die je met mij deelt.
  • Bedankt voor alles wat je hebt gedaan. Hier kun je eventueel nog concrete voorbeelden noemen waar de zakenrelatie jou mee geholpen heeft.

Na het lezen van dit artikel kom jij vast en zeker met het allerbeste bedankje voor de dag! 

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten