De Klerk stroomt in op Trede 3 van de Veiligheidsladder

De Klerk uit Werkendam is één van de eerste waterbouwers die instroomt op Trede 3 van de Veiligheidsladder. De Safety Culture Ladder, beter bekend als de Veiligheidsladder, is een instrument om veiligheidsbewustzijn, houding en gedrag binnen een organisatie te kunnen meten.

Anders dan bijvoorbeeld een ISO-certificering wordt bij het toetsen van de Veiligheidsladder de focus gelegd op de bedrijfscultuur en het gedrag van mensen. De Klerk Waterbouw en Labrujère Services zijn sinds mei van dit jaar voor Trede 3 gecertificeerd.

Gijsbert Bos,Veiligheidsmanager bij De Klerk: “Dit bevestigt voor mij dat we op de goede wegzijn. Sinds vorig jaar, toen ik in dienst kwam, zijn we structureel bezig geweest om het veiligheidsbewustzijn in alle geledingen van de organisatie te verhogen. Dat we gelijk op het derde niveau instromen ben ik heel trots op. Van daaruit gaan we ons nu nog verder ontwikkelen.”

Vanaf 1 januari 2022 wordt de Veiligheidsladder bij alle opdrachtgevers die de Governance Code Veiligheid in de bouw hebben ondertekend onderdeel van de aanbesteding. Dit betekent onder andere dat bedrijven zonder certificering voor de Veiligheidsladder vanaf 1 januari niet meer in kunnen schrijvenop aanbestedingen van bijvoorbeeld Rijkswaterstaat.

“Het aantal gecertificeerde collega bedrijven is momenteel niet groot, laat staan bedrijven die net als wij in een keer instromen op Trede 3. Hiermee hebben we dus op dit moment een voorsprong”, aldus Gijsbert. Een prestatie waar het bedrijf trots op is.

SourceDe Klerk
GERELATEERD

Artikel gaat over

KLERK WERKENDAM, DE
KLERK WERKENDAM, DEhttps://www.deklerkbv.nl/nl/
De Klerk is een sterke partner in de realisatie van ambitieuze waterbouw-, staalbouw- en werktuigbouwopdrachten. Met vooruitstrevende (constructieve) oplossingen realiseren wij uw opdrachten van begin tot eind naar tevredenheid binnen de gestelde eisen.

Meer berichten