De juiste keuzes voor een duurzaam beleid

Een duurzaam beleid kun je op veel manieren binnen je onderneming toepassen. Je kiest voor andere verpakkingsmaterialen, werkt met duurzaam verkregen grondstoffen of je compenseert de CO2- uitstoot van het bedrijf. Ook je wagenpark kun je duurzamer maken. Bijvoorbeeld door de auto’s, die nu nog op fossiele brandstof rijden, in te wisselen voor auto’s die elektrisch rijden. Want opladen aan een laadpaal is natuurlijk beter voor het milieu dan tanken bij een benzinepomp.

De voordelen van een laadpaal

Behalve dat je investeert in elektrische auto’s, laat je ook een laadpaal op je bedrijfsterrein installeren. Dat is niet alleen milieuvriendelijk, het is ook nog eens heel efficiënt. De bedrijfsauto’s die na werktijd binnen de hekken van je onderneming geparkeerd worden, laden ’s nachts op zodat ze de volgende dag klaar zijn voor gebruik. Medewerkers die overdag een vergadering op het hoofdkantoor bijwonen, maken van de gelegenheid gebruik om hun auto tussentijds aan de laadpaal op te laden. Aan het einde van de vergadering kunnen ze met een volle accu weer naar de volgende afspraak rijden.

Kies de juiste laadpaal voor jouw onderneming

Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een laadpaal abonnement. Bij een laadpaal abonnement hoef je zelf geen grote investering te doen, maar betaal je een vast, maandelijks bedrag voor de laadpaal op je eigen terrein. In het bedrag van het laadpaal abonnement zijn de kosten van het gebruik, de installatie en het onderhoud inbegrepen. De looptijd is 60 maanden en je kiest uit de abonnementsvorm die het beste bij jouw bedrijf past. Daarnaast valt onder het laadpaal abonnement ook de service. Je hebt voor het type laadpalen de keuze uit een staand laadpunt, maar ook de wandlader valt onder de mogelijkheden van het laadpaal abonnement. Afhankelijk van je wensen heeft de laadpaal een of twee aansluitpunten. Bovendien heb je met een laadpaal abonnement het voordeel dat je de inkoop van de energiekosten niet betaalt, maar alleen het werkelijke verbruik. Deze tarieven zijn vooraf in het abonnement vastgelegd, zodat je weet waar je op kunt rekenen.

Voor welke bedrijven is een laadpaal abonnement geschikt?

Natuurlijk hoeft de laadpaal niet altijd achter een gesloten hek te staan. Want misschien wil je als bedrijf ook aan je klanten de mogelijkheid bieden om hun auto bij jouw bedrijf op te laden. Dus kun je ook voor een laadpaal abonnement kiezen als je bijvoorbeeld een winkel hebt, waarbij je klanten tijdens het boodschappen doen bij jou voor de deur hun auto opladen. Of als je een restaurant hebt, kunnen je klanten na een hapje te hebben gegeten in een auto met een opgeladen accu weer naar huis rijden. Ook voor vastgoedeigenaren die bijvoorbeeld een appartementencomplex in beheer hebben, is een laadpaal abonnement op de gezamenlijke parkeerplaats een goede oplossing.
Je kunt bovendien in het paneel van de laadpaal je bedrijfslogo of andere mededelingen projecteren, zodat het voor bezoekers duidelijk is dat jouw bedrijf het laadpunt ter beschikking stelt. En dat is een bijkomend voordeel van een laadpaal abonnement. Op deze manier kun je ook laten zien dat je bedrijf actief bijdraagt aan een duurzame samenleving.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten