De HELUKABEL Groep creëert ruimte voor verdere groei

De specialist in elektrische verbindingstechniek bouwt een nieuwe vestiging in Haan, Noordrijn-Westfalen. Vanaf 2025 zal hier niet alleen de voorheen in Duisburg gevestigde HELUKABEL-vestiging Rijn-Ruhr, maar ook de dochterondernemingen EKD Systems en Robotec-Systems gevestigd zijn.

EKD Systems GmbH is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van kabelsleepkettingen van staal, roestvrij staal en kunststof en maakt sinds begin 2022 deel uit van de HELUKABEL-groep.

Met de overname van EKD Systems is HELUKABEL het enige bedrijf ter wereld dat zowel kabels en draden als kabelrupsen produceert. (Bron: HELUKABEL)

Website EKD SYSTEMS

 

Robotec-Systems GmbH is gespecialiseerd in slang- en mediapakketten voor robotica en werd in 2012 door HELUKABEL overgenomen. In de nieuwe vestiging in Haan zullen beide dochterondernemingen samen met hun HELUKABEL-collega’s onder één dak werken. Aangezien hun klanten en werkterreinen elkaar in veel gevallen overlappen, hoopt de ondernemingsgroep op aanzienlijke synergie-effecten door de verhuizing naar de nieuwe locatie.

Website ROBOTEC SYSTEMS

“Enerzijds breiden we met de nieuwbouw onze capaciteit uit, zodat we verder kunnen groeien”, legt Andreas Hoppe, commercieel directeur bij HELUKABEL, uit. Het doel is om het aantal medewerkers ter plaatse te verhogen van het huidige aantal van 70 tot 150 in 2030. “Anderzijds zijn we in een nog betere positie om onze gezamenlijke capaciteiten te integreren om onze klanten kant-en-klare en op maat gemaakte totaaloplossingen in de elektrische verbindingstechniek aan te bieden.

“De stad Haan was in veel opzichten een logische keuze voor de huisvesting van het nieuwe gebouw, voegt Hoppe toe: “De geografische nabijheid van onze vorige locaties is enorm voordelig. Veel van onze bestaande klanten zijn hier immers gevestigd en onze medewerkers hoeven niet langer te pendelen. Ook de uitstekende infrastructuur en de aantrekkelijke ligging midden in de economisch sterke metropoolregio Rijn-Ruhr waren sterke redenen om voor Haan te kiezen.”

Over HELUKABEL

De HELUKABEL Groep, met hoofdzetel in Hemmingen, Baden-Württemberg, Duitsland, is een toonaangevende internationale fabrikant en leverancier van kabels, draden en kabelaccessoires. Het familiebedrijf, opgericht in 1978, heeft in de loop der jaren een brede expertise en diepgaande kennis van vele industrieën en sleuteltechnologieën ontwikkeld. Tegenwoordig worden HELUKABEL-producten en -oplossingen gevonden in toepassingen in meerdere sectoren, waaronder machine- en installatietechniek, industriële automatisering, olie en gas, bouwtechnologie, infrastructuur, mobiliteit en hernieuwbare energie. Met 59 locaties en ongeveer 1.700 medewerkers in 37 landen is het bedrijf een betrouwbare en responsieve partner voor zijn klanten over de hele wereld. Ze profiteren van een uitgebreid assortiment van meer dan 33.000 voorraadartikelen, een state-of-the-art logistiek concept en expertise in het ontwikkelen van maatwerkoplossingen. Hiermee biedt HELUKABEL een compleet portfolio van elektrische verbindingstechnologieën, allemaal uit één hand. Vanuit ons Duitse logistieke centrum in Hemmingen-Stuttgart en ons Nederlandse distributiecentrum in Budel, zijn wij in staat om zeer korte levertijden en hoge servicegraad te realiseren. De kabels van HELUKABEL worden getest, zijn van topkwaliteit en bieden oplossingen op maat!

Website HELUKABEL

 

GERELATEERD

Artikel gaat over

HELUKABEL B.V.
HELUKABEL B.V.https://www.helukabel.nl
Industriële kabels & enkeladers, data, netwerk en bus technologie, rupskabels, maatwerk Kabels, voor-geassembleerde kabels, windmolen, zonnepaneel e-laadkabels, spiraalkabels, media technologie, infrastructuurkabels en draad en kabeltoebehoren.

Meer berichten