De beste milieuvriendelijke verpakkingen voor in de horeca

Als je in de horeca werkt, zie je dat eten vaak verpakt wordt. Vooral wanneer je het meegeeft aan de klant zijn bepaalde verpakkingen handig. Plastic verpakking zijn alleen een stuk minder voor het milieu. Zeker wegwerpverpakkingen van plastic worden steeds minder gebruikt, doordat deze niet milieuvriendelijk zijn. Daarom laten wij je de beste milieuvriendelijke verpakkingen voor in de horeca zien.

Soorten verpakkingen

Er zijn veel verschillende soorten verpakkingen waar je voedsel vanuit de horeca in verpakt. Zo gebruiken veel ondernemingen bakjes voor voedsel om mee te geven aan de klant. Dit zijn kartonnen bakjes die makkelijk in te vouwen zijn. Ook tasjes om deze doosjes in te doen, gebruiken veel horecabedrijven. Daarnaast zijn er ook kleine zakjes waar klein voedsel zoals koekjes in bewaart. Dit soort verpakkingen, zoals Ecolinq verpakkingen, zijn er ook in een milieuvriendelijke variant.

Take-away kartonnen dozen

Wanneer je een horecazaak hebt waar het regelmatig voorkomt dat er eten mee wordt gegeven aan de klant, zijn kartonnen take-away dozen de ideale oplossing. Dit soort dozen zijn er in veel verschillende soorten maten, dus elk soort eten neemt de klant met gemak mee. Doordat de dozen van duurzaam karton zijn, zijn de take-away dozen erg milieuvriendelijk en is het niet erg op deze weg te gooien na gebruik.

Papieren draagtassen

Om voedsel in dozen mee te geven aan de klant, is een draagtas een handige uitkomst. Plastic draagtassen verdwijnen steeds meer en dat niet voor niks. Ze zijn namelijk erg slecht voor het milieu. Daarom zijn papieren draagtassen de ideale uitkomst. Deze zijn een stuk milieuvriendelijker dan plastic draagtassen en zijn net zo handig in gebruik. Dit soort papieren draagtassen hebben een brede onderkant en stevige handvatten, zodat je op een veilige manier veel eten mee kunt nemen.

Papieren zakken

Verkopen jullie in jouw horecazaak broodjes? Dan is een papieren zak een geschikt verpakkingsmateriaal. Hier stop je gemakkelijk verschillende soorten broodjes in. Niet alleen broodjes, maar bijvoorbeeld ook koeken of gebakjes zijn ideaal voor dit soort zakjes. Let er wel op dat de papieren zak geen venster bevat. Deze zijn namelijk van plastic, wat de zak een stuk minder milieubewust maakt. Papieren zakken zijn dus een milieuvriendelijke uitkomst voor veel horecazaken.

Papieren wijntassen

Veel verpakkingsmaterialen, zoals de Ecolinq verpakkingsmaterialen, zijn erg milieubewust. Wanneer je op zoek bent naar milieubewuste wijntassen, kies dan voor een wijntas van papier. Wanneer klanten dan een flesje wijn kopen, geef je het gemakkelijk mee in een wijntas. Papieren wijntassen hebben een stevige onderkant en handvatten, zodat de tas niet scheurt en de wijn veilig vervoerd wordt.

Zoals je ziet kies je als horecazaak voor meerdere verschillende soorten verpakkingen om milieubewuster te zijn.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten