DB Schenker kondigt nieuwe samenwerking met Volta Trucks aan

Slechts enkele dagen na de COP 26-conferentie in Glasgow hebben DB Schenker en Volta Trucks, een toonaangevende producent van volledig elektrische bedrijfsvoertuigen, een intensief samenwerkingsverband bevestigd.

DB Schenker heeft een pre-order van bijna 1.500 volledig elektrische Volta Zero-voertuigen geplaatst. Dit is de belangrijkste order voor grote emissievrije vrachtwagens in Europa tot nu toe. Cyrille Bonjean, Executive Vice President Land Transport bij DB Schenker in Europa: “We hebben veel uitdagingen te overwinnen op weg naar CO2-neutraliteit. De
grootschalige samenwerking met Volta Trucks stelt ons in staat het tempo van elektrificatie van onze vloot aanzienlijk op te voeren en te investeren in groenere transportoplossingen. Dit brengt ons weer dichter bij ons doel van klimaatneutrale logistiek.”

Essa Al-Saleh, Chief Executive Officer van Volta Trucks bevestigde de overeenkomst met DB Schenker: “Ik ben trots DB Schenker als klant van Volta Trucks te mogen verwelkomen. De samenwerking met DB Schenker voor Europa’s grootste order van volledig elektrische vrachtwagens bewijst het vertrouwen dat grote transportbedrijven in ons hebben om op tijd en met de hoogste kwaliteit een emissievrij voertuig van wereldklasse te kunnen leveren.”

Als onderdeel van de samenwerking zal DB Schenker in het voorjaar en de zomer van 2022 het eerste prototype van Volta Zero Trucks in gebruik nemen. De resultaten van deze tests worden verwerkt in de serieproductie van 1.470 voertuigen die worden gebouwd in de nieuwe productiefaciliteit van Volta Trucks in Steyr, Oostenrijk.

De elektrische 16 ton Volta Zero zal door de Europese terminals van DB Schenker worden gebruikt om goederen te vervoeren vanuit de distributiecentra naar de stadscentra en stedelijke gebieden. Het innovatieve ontwerp van het  voertuig, de op veiligheid gerichte cabine om kwetsbare weggebruikers te beschermen, en de emissievrije aandrijflijn bieden hier de grootste voordelen. DB Schenker en Volta Trucks zullen samen de mogelijke toepassingen van de technologie onderzoeken om het aanbod te kunnen uitbreiden. De uitrol zal van start gaan op tien locaties in vijf landen.

Het samenwerkingsverband zal ook gezamenlijk specificaties ontwikkelen voor de eerder aangekondigde 12-ton Volta Zero-variant, tests op locatie uitvoeren om de uitrol van de voertuigen te versnellen en chauffeurs opleiden.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten