DB Schenker investeert in autonome mobiele robotica pionier Gideon Brothers

DB Schenker en Gideon Brothers hebben een investering aangekondigd van de wereldwijd toonaangevende logistieke dienstverlener in het Kroatische bedrijf voor robotica- en AI-oplossingen.

DB Schenker sluit zich aan bij een Serie A-investering van 31 miljoen USD om de ontwikkeling en commercialisering van zijn op AI & 3D vision-gebaseerde autonome mobiele robots (AMR’s) te versnellen.

De technologie is al geïmplementeerd in DB Schenker’s magazijn in Leipzig, Duitsland. Xavier Garijo wordt lid van de Raad van Bestuur van Gideon Brothers.

“Deze investering in de ontwikkeling van autonome mobiele robots bewijst eens te meer DB Schenker’s ambitie om koploper te zijn op het gebied van innovatie”, zegt Xavier Garijo, lid van de raad van bestuur voor Contract Logistics, DB Schenker. “Ons partnerschap met Gideon Brothers verzekert ons van toegang tot de beste robotica en intelligente material-handlingoplossingen om onze klanten op de meest efficiënte manier van dienst te zijn. Onze samenwerking met Gideon Brothers heeft tot nu toe echte use cases aangetoond in inbound en outbound processen binnen de magazijnomgeving. We zien ook bredere toepassingen en zijn enthousiast over wat deze technologie ons kan bieden bij het creëren van het ‘Warehouse van de toekomst’ voor onze klanten. Samen met Gideon Brothers willen we uitdagen wat we bij DB Schenker al in de praktijk hebben en een verandering teweegbrengen in logistieke bedrijfsmodellen,” voegde Xavier Garijo eraan toe.

Lees het complete bericht op de website van DB Schenker.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten