Curio organiseert online open dagen voor vmbo en mbo

De verlengde lockdown heeft grote gevolgen voor het onderwijs. Geplande open dagen gaan niet door en ook door andere kennismakingsactiviteiten op school gaat een rode streep. Duizenden studiekiezers zijn genoodzaakt om zich online te oriënteren.

Om iedere leerling en student zo goed mogelijk te helpen, organiseert beroepsopleider Curio de komende tijd alternatieve open dagen voor alle vmbo- en mbo-locaties. Bij Curio is het altijd open dag. De eerstvolgende activiteit is van 25-28 januari, een serie van 4 avonden met chatsessies met studenten van alle opleidingen.

Tijdens de alternatieve open dagen maken studiekiezers online kennis met het ruime aanbod van Curio. Basisschoolleerlingen hebben keuze uit tal van online activiteiten om kennis te maken met de acht vmbo- en mavoscholen in de regio. Leerlingen kunnen het volledige aanbod per school op de website bekijken.

Voor het mbo staat er een compleet stappenplan op www.curio.nl/onlinekiezen. In zes stappen worden studiekiezers begeleid naar de mbo-opleiding die het beste bij ze past. Zo kunnen ze zich oriënteren met online voorlichtingen en ruim zestig webinars van verschillende opleidingen bekijken.

Chatten met studenten en een online studiekeuze-event

Van 25 tot en met 28 januari kunnen studiekiezers live chatten met mbo-studenten. Per studierichting zitten studenten klaar om alle vragen te beantwoorden. Van vragen over het broodjesaanbod in de kantine tot inhoudelijke vragen over de stages en het vakkenpakket. Op www.curio.nl/chatmetstudenten staat welke opleidingsrichtingen op welke dag aan bod komen. Daarnaast organiseert Curio op 18 maart een mbo online studiekeuze-event. In een live evenement van ongeveer een uur krijgen studiekiezers hulp bij het maken van een weloverwogen keuze. Een afwisselend en informatief programma dat niet alleen interessant is voor aankomende studenten en hun ouders, maar ook voor decanen en andere geïnteresseerden.

Doe-het-zelf workshops en interactieve rondleidingen

Het kiezen van een middelbare school is een spannende keuze. Sfeer proeven is een belangrijk onderdeel daarvan. Het aanbod van (online) kennismakingsactiviteiten van de vo-scholen van Curio is erop gericht om scholen zo goed mogelijk te leren kennen. Groep 8-leerlingen kunnen interactieve rondleidingen volgen en voorlichtingspresentaties bekijken. Bij een aantal scholen kun je chatten en bellen met docenten. Ook worden er doe-het-zelf workshops georganiseerd. Leerlingen krijgen dan verschillende pakketjes aan huis geleverd waarmee ze in een online workshop aan de slag gaan. Het complete aanbod is per school te bekijken op www.curio.nl/vmbo/open-dagen-vmbo.

SourceCurio
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten