Creatief en innovatief ondernemen levert successen op

In onze vorige artikelen hebben we al toegelicht hoe wij stagiaires inzetten ter ondersteuning van onze online groei en vindbaarheid. Wij willen onze doelgroepen bereiken en daarbij maken we waar nodig gebruik van moderne commerciële en marketing middelen. Ondernemen is handelen en online handelen hoort daar tegenwoordig 100% bij!

Het is dan ook erg prettig om onze kennis aan de jeugd over te dragen via een stage. We bieden vanuit onze onderneming een brede visie voor commerciële studenten die aan het begin van hun carrière staan. Ons bedrijf heeft meerdere expertises en functies zowel op gebied van transport als op gebied van kantoorfuncties. Hoe fijn is het dan om de hele onderneming te leren kennen. Een stage bij ons geeft je een inkijk in de functie van directeur, hr-medewerker, planner, marketing & communicatie, sales, magazijnmedewerker en chauffeur. Want bij elke afdeling loop je mee en heb je wekelijks iets mee te maken. We
vinden het namelijk erg fijn om input te ontvangen van een fris en jong iemand. Wat zij leren, nemen ze mee naar en in onze organisatie. Zo blijven we zelf ook up to date. Want om succesvol als ondernemer te zijn, is het noodzakelijk om innovatief te zijn en creatief met uitdagingen om te gaan.

Focus 100 % op het welzijn van de medewerker

In onze onderneming ligt de focus op het welzijn van iedere medewerker. Aan dit speerpunt
hebben we zelf recent binnen het management team een training gewijd. De volgende 4
pijlers hebben we geborgd en dragen wij uit naar iedere medewerker binnen ons bedrijf:
veiligheid op de werkvloer en onderweg, de juiste persoon op de juiste plek plannen, optimale communicatie & vitaliteit voor iedereen. We geloven er rotsvast in dat goed voor de medewerker zorgen, zorgt voor een gezonde en vitale onderneming. Wanneer een medewerker het werk doet waar hij of zij blij van wordt, verhoogd dit gelijk het werkplezier van deze persoon. Onze interne communicatie hebben wij afgelopen jaar naar een hoger level getild via een afgesloten intranet omgeving waar alleen medewerkers toegang tot hebben. Veiligheid voor de medewerker is hierbij een aandachtspunt. Zo kan de medewerker zelf kiezen iets te delen met zijn/haar collega’s. Het is ons namelijk overkomen dat een medewerker langdurig ziek werd en ervoor koos om af en toe een update te delen over het eigen welzijn. Zo is iedereen geïnformeerd en wordt de medewerker niet overspoeld met dezelfde vragen. Dus veiligheid geldt bij ons bedrijf intern onder elkaar maar ook buiten op de weg, een plek waar onze onderneming vooral actief is. Zo denken wij continu na over het verbeteren van zaken die onze medewerkers aangaan. Want zij zorgen uiteindelijk voor de groei en het succes van onze onderneming: ZUIDWEST Logistiek

GERELATEERD

Artikel gaat over

ZUIDWEST Logistiek
ZUIDWEST Logistiekhttp://www.zuidwestlogistiek.nl
Transport, koeriersdiensten, distributie en opslag door heel Europa. Van en naar onze locaties te Goes, Terneuzen en Tholen! We garanderen u een service die flexibel, persoonlijk, betrouwbaar en op tijd is!

Meer berichten