Coronatijd biedt kansen voor opleiden van werknemers

De afgelopen periode heeft TA Nederland enkele opleidingen kunnen verzorgen, zodat de processen in de logistiek door konden gaan. Zij hebben voor hun opdrachtgevers de opleidingen als Veilig werken met de EPT, heftruck en of reachtruck kunnen verzorgen.

Maar ook BHV cursussen en de opleiding Beveiligingsmedewerker luchtvracht hebben zij ‘gewoon’ kunnen verzorgen.

Net als ieder bedrijf is TA Nederland de afgelopen periode hard geraakt door de coronacrisis. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, zijn ze gaan kijken hoe ze hun klanten nog beter van dienst kunnen zijn na de crisis. Dit heeft ertoe geleid dat ze enerzijds een verdiepingsslag hebben kunnen maken, door nu ook een aantal opleidingen ter ondersteuning voor de afdeling personeelszaken aan te bieden. En anderzijds door deze afdeling te kunnen ontlasten door het aanbieden van een “Self-service klantenportaal”.

De afdeling personeelszaken wordt onder andere ondersteund door het aanbieden van de opleiding Vertrouwenspersoon, zodat elk bedrijf een veilige werkplek kan bieden en daarmee invulling geven aan het PSA-(psychosociale arbeidsbelasting) beleid. Tijdens deze opleiding leren de deelnemers alles over het wettelijk kader, de taakafbakening van de vertrouwenspersoon, oorzaken en gevolgen van ongewenst gedrag, omgaan met emoties, passende interventies, oplossingsstrategieën en de juridische trajecten.

Wellicht is niet ieder bedrijf hiervan op de hoogte, maar je bent verplicht een preventiemedewerker aan te stellen; TA Nederland biedt daarvoor de opleiding Preventiemedewerker aan. Hier leren de deelnemers wat de wettelijke taken van de preventiemedewerker zijn, hoe zij de arbeidsomstandigheden zo goed mogelijk maken / houden, wat er van hen wordt verwacht bij het uitvoeren van de maatregelen uit het plan van aanpak van de RI&E en welke zaken er nog meer van hen worden verwacht.

Daarnaast kan TA Nederland de RI&E opstellen, of ondersteunen bij het opstellen, de RI&E toetsen of begeleiden bij de uitvoering. Het plan van aanpak wat hieruit voorkomt kunnen zij ook mee opstellen of bewaken.

Zoals gezegd biedt TA Nederland een Self-service klantenportaal aan. In dit portaal kan de een pz medewerker zelf inloggen en de opleidingsbehoefte van de medewerkers monitoren. Ook kunnen zij direct opleidingen inplannen en boeken in dit portaal. Natuurlijk heeft dit portaal de huisstijl van de opdrachtgever.

Om de persoonlijke kwaliteiten van de manager of ondernemer te verbeteren biedt TA Nederland de workshop ‘Goed leiderschap’ aan. Tijdens deze workshop zijn de leerdoelen: probleemoplossend en resultaatgedreven werken, open staan voor andere ideeën en anderen onder ondersteunen. Zij leren de kenmerken van een goede leider en hoe deze toe te passen.

Door deze opleidingen voldoet uw bedrijf enerzijds aan de eisen van de Arbowet en anderzijds verbetert u uw persoonlijke kwaliteiten.

Natuurlijk blijft u bij TA Nederland ook terecht kunnen voor hun dagelijkse code 95 cursussen en trainingen Veilig werken met de EPT, heftuck en of reachtruck. Zoals zij zelf roepen: ”Vandaag bellen, morgen trainen”.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten