Copperant start 2021 met drie nieuwe producten

Een nieuw jaar, dus tijd voor nieuwe producten dachten ze bij Copperant. Ze brengen drie nieuwe 'groene' verfsoorten op de markt: de Minérale Interior, Altra White en Flora Hout- en Vloerlak. Hiermee spelen ze in op de groeiende groep particulieren die duurzaam wil schilderen.

Als kers op de taart lanceert het bedrijf ook nog een geheel nieuwe frisse website gericht op de informatiebehoefte van vakschilders, de voorschrijvende markt, maar ook de groeiende groep particulieren die duurzaam wil schilderen.

Minérale Interior

Vanuit de markt kwam al lange tijd de vraag of Copperant niet een binnen kwaliteit Minérale muurverf op basis van natuurlijke grondstoffen konden ontwikkelen. Copperant Minérale Interior is een ademende hybride silicaat muurverf versterkt met een biobased binder. Deze muurverf voor binnen is op basis van natuurlijke grondstoffen en volledig oplosmiddelvrij voor een gezonde leefomgeving. Minérale Interior heeft een goede weerstand tegen schimmelvorming, is blijvend wit en verwerkt super. Deze muurverf heeft een uitstekende dekking (klasse 1) en een hoge witheid.

Altra White

Copperant Altra staat voor circulair en is gebaseerd op de Decovery® technologie van DSM. De productlijn is specifiek geschikt voor spuitapplicatie, maar is ook goed te verwerken met roller en kwast. Nieuw in deze lijn is de Copperant Altra White. Een plantbased ultra matte muurverf. Super dekkend (klasse 1) en schrobvast (klasse 2), geschikt voor spuitapplicatie bij zéér lage druk op ondergronden als cement, hout, steen en gips en droogt snel. Vrijwel geen spuitnevel voor een super strak resultaat. Verkrijgbaar in een beperkt aantal geselecteerde wit tinten.

Flora Hout- en Vloerlak

Copperant Flora Hout- en Vloerlak is een unieke transparante lak voor meubels, muren, trappen en houten vloeren op basis van biobased grondstoffen. Na het aanbrengen van de ultra matte Flora behoud je de look en feeling van onbehandeld hout. De lak is uitermate geschikt voor intensief huiselijk gebruik en inzetbaar als invisible finish op elk (houten) meubelstuk, muur en vloer. Daarnaast hecht Flora Hout- en Vloerlak goed op beton, kurk en parket. Is fijn in gebruik en laat geen applicatie sporen na.

Nieuwe frisse website

Naast een fris vernieuwd uiterlijk is op de website van Copperant ook meer informatie te vinden over de producten, verfbestekken, de Groene Schilder en nog veel meer. Met deze website vernieuwde website speelt Copperant in op de vragen die zij krijgen vanuit verschillende doelgroepen.

Duurzaam vakmanschap

Copperant is het kwaliteitsmerk van Baril Coatings voor vakschilders die kleur willen bekennen en bewust kiezen voor een duurzaam vakmanschap. Baril Coatings gaat voor oplossingen die passen bij de klant en die respect hebben voor de leefomgeving. Copperant presenteert met de Pura, Quattro, Minérale, Altra en Flora een compleet biobased pakket voor binnen- en buiten dat breed toepasbaar is op vele soorten ondergronden. Al meer dan een eeuw geeft de verf kleur en glans aan monumenten, boerderijen en huizen. Het merk voor de vakschilder werd vroeger gemaakt door Verffabriek Het Y in Amsterdam. De recepten van de verf zijn goed bewaard gebleven en blijken in deze tijd zeer waardevol voor het door ontwikkelen van de duurzame verf. Sinds 2007 wordt de verf door Baril Coatings in Etten-Leur geproduceerd. De verf wordt volledig geproduceerd op zonne-energie.

SourceCopperant
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten