Contour Advanced Systems tekent contract voor F35 project

Contour Advanced Systems (CAS), onderdeel van Anvil Industries, heeft een SAPF contract getekend met DMO. SAPF staat voor 4 batches van 10 deployment containers voor (inter-)nationale F-35 operatien en oefeningen.

De eerste batch van 10, bestaande uit ICT en (De-)Briefing containers, zal worden geleverd aan de vliegbasis Leeuwarden.

‘Hieraan is het nodige vooraf gegaan. Vanaf het moment dat bekend werd dat Nederland interesse had in het F-35 programma zijn we als bedrijf gaan zoeken naar mogelijkheden om deel te nemen. We wisten dat de mogelijkheden gering waren, omdat CAS geen vliegtuigonderdelen kan leveren. Dus moesten we het werk zoeken op de grond. Daarnaast moesten we op zoek naar, wie is de klant: Lockheed Martin (LM) of gaan de landen individueel kopen’, aldus een woordvoerder.

Inmiddels hadden verschillende Nederlandse bedrijven zich verenigd in NIFARP, een werkgroep van de NIDV. ‘Hiervoor is gekozen om de BV-NL als groep te introduceren bij LM. Met de tijd werd duidelijk dat onze route anders liep, omdat de inkoop van containers onder verantwoording valt van de individuele landen. Oftewel, CAS moet zelf bij ieder land aankloppen om een voet tussen de deur te krijgen en zaken te doen. Tot nu toe is dat bij 2 landen gelukt. Het eerste land was Noorwegen n.a.v. een samenwerking met HPE in een ander project, en nu Nederland. De projecten uit beide landen bieden een goede CV naar andere potentiële F-35 landen.’

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten