SIDN Inspire

Programma

Eigenlijk zou SIDN Inspire al in december plaatsvinden, in het jubileumjaar van .nl. In mei willen we alsnog stilstaan bij het 35-jarig jubileum van het .nl-domein. Een mooi moment om terug te kijken, maar vooral ook om vooruit te kijken. Daarom is future internet dit jaar het thema.

Keynote

We starten de dag met Ruben Verborgh. Hij is professor gedecentraliseerde webtechnologie en maakt deel uit van het team achter Solid van Tim Berners-Lee, de uitvinder van het World Wide Web. Ruben gaat in op decentrale dataopslag en zelfcontrole over je data. Onze maatschappij en economie zijn datagedreven. Tientallen jaren van Big-Data-denken hebben het gevoel gegeven dat bedrijven persoonlijke gegevens zelf moeten verzamelen om een plek te veroveren in deze technologierace. Tijdens zijn presentatie laat Ruben zien hoe we zelf weer de volledige controle over onze eigen (data)gegevens krijgen.

Expertpanel

Met experts als Sander Duivestein – trendwatcher en schrijver van het boek ‘Echt nep’, Inge Bryan – Managing Director NCC Europe bij Fox-IT, Cristian Hesselman – directeur SIDN Labs en Lotte de Bruijn – directeur van NLdigital gaan we dieper in op het thema future internet en de onderwerpen: business, techniek, cybersecurity en samenleving.

Keynote

We sluiten het inhoudelijke programma af met een inspirerende keynote van Jim Stolze. Hij spreekt over AI-oplossingen, laat ons onder de motorkap zien hoe zulke modellen worden getraind, waartoe ze in staat zijn en waar de uitdagingen liggen. Daarnaast staat Jim stil bij de ethische dilemma’s die AI met zich meebrengt en hoe we ons kunnen wapenen tegen onbedoelde en ongewenste algoritmen.

We sluiten de middag af met een gezellige borrel, waar we elkaar na al die tijd weer kunnen ontmoeten. Natuurlijk zorgen we voor heerlijk eten en versnaperingen, zodat je niet met een lege maag naar huis hoeft.

Livestream

Lukt het niet om naar Utrecht te komen op 25 mei, dan heb je ook de mogelijkheid om het inhoudelijke programma online te volgen via een livestreamverbinding.

Meld je aan!

Wil je meer weten over het programma en de sprekers kijk dan op de SIDN Inspire eventwebsite. Of meld je direct gratis aan via onderstaande button. Bij het aanmelden geef je aan of je fysiek of online wilt deelnemen.

 

 

Datum

25 mei 2022
Expired!

Tijd

13:00
Categorie