Loopbaancoaching

De vierdaagse training Loopbaancoaching biedt een eerste stap om het veld van loopbaanontwikkeling te verkennen. Het is praktijkgericht en sluit aan bij wat jij als coach al weet en doet.

Laat mensen schitteren in hun werk met loopbaancoaching

 • Ik doe dit werk wel, maar het is niet wat ik wil en bij mij past.
 • Wat zijn mijn talenten, hoe zet ik deze optimaal in en wat houdt mij nu tegen?
 • Ik wil solliciteren, maar heb geen idee hoe dat aan te pakken.
 • Ik werk hier al 25 jaar en wil mij oriënteren op een andere baan bij een ander bedrijf.
 • Waarvoor zou ik echt willen gaan in mijn loopbaan? Wat vind ik nu echt leuk?

Als loopbaancoach krijg je te maken met een diversiteit aan loopbaanvragen. Vragen die gaan over werk vinden dat past bij wie iemand ten diepste is. Bijvoorbeeld over het functioneren op de huidige werkplek, over doorstroom binnen de organisatie, of juist over uitstroom en daarmee verlies van een baan en zoeken naar een nieuwe baan.

Loopbaanontwikkeling anno 21ste eeuw

Loopbaanontwikkeling is in onze dynamische samenleving belangrijker dan ooit. Er vindt een verschuiving plaats van baanzekerheid naar werkzekerheid, waardoor we steeds meer worden uitgedaagd om pro-actief onze loopbaan te sturen, te werken aan duurzame inzetbaarheid en een antwoord te vinden op de hobbels die we daarin tegenkomen. Bovendien werken we langer door en moeten we daarbij invulling geven aan begrippen als senioriteit en vitaliteit.

De vierdaagse training Loopbaancoaching biedt een eerste stap om het veld van loopbaancoaching te verkennen, het is praktijkgericht en sluit aan bij wat jij als coach al weet en doet.

Loopbaanontwikkeling anno 21ste eeuw vraagt meer dan coaching alleen. Het is de wegen kennen én ze weten te bewandelen. Onze vierdaagse training Loopbaancoaching is de eerste stap, praktijkgericht en aansluitend bij wat jij als coach al weet en doet. Het zijn waardevolle inzichtgevende dagen.

Het werkveld van de loopbaancoach

Loopbaancoaching verschilt van individuele coaching doordat jij als loopbaancoach kennis hebt van deze verschillende loopbaanvragen, de fases in loopbaanontwikkeling, de herkomst van de vraag weet te traceren en kunt anticiperen op de soort begeleiding die nodig is om mensen te ondersteunen bij het vinden van de antwoorden bij loopbaanontwikkeling. Bovendien heb je gerichtere kennis over het laten aansluiten van innerlijke drijfveren, waarden, kwaliteiten en vaardigheden van de cliënt op de specifieke eisen van werk en loopbaan. Praktische instrumenten als assessment en testen (of de weg weten naar deze instrumenten) en hulp bij bijvoorbeeld solliciteren, presenteren en netwerken maken daarom onderdeel uit van de loopbaanbegeleiding.

Doel van de training Loopbaancoaching

 • Krijg inzicht in het vak van de loopbaancoach en in de verschillende fasen in loopbaanprocessen.
 • Leer de verschillende loopbaanvragen/aanleidingen en dilemma’s te onderscheiden en hierop een adequate aanpak te formuleren.
 • Krijg praktische handvatten voor het inrichten van een loopbaantraject en verzamel kennis van verschillende werkvormen en tools passend bij de cliënt en de fase waarin deze zich bevindt.
 • Leer jezelf inzetten als instrument en ontdek ook waar de grens ligt en doorverwijzing of verdere specialisatie van belang is.
 • Ervaar wat je nog kunt ontwikkelen binnen jouw eigen vaardigheden om effectief met loopbaanvragen te kunnen werken.

Voor wie is de training Loopbaancoaching bedoeld?

Deze training is bedoeld voor coaches die de basiskennis van coaching (Foundation niveau) al in huis hebben en zich verder willen specialiseren in coachvragen op het gebied van loopbaanontwikkeling. Mocht je deze basiskennis nog niet hebben, dan volg je eerst onze 6-daagse opleiding Coaching Basics.

Trainingsdagen 2023:

 • Woensdag 8 februari 2023
 • Donderdag 9 februari 2023
 • Woensdag 29 maart 2023
 • Donderdag 30 maart 2023

Datum

29 mrt 2023
Expired!

Kosten

€ 1.595,00
Categorie