CIRA en SIDN gaan partnerschap aan om nieuw registratieplatform te bouwen

CIRA en SIDN, de registry’s van respectievelijk het Canadese .ca-domein en het Nederlandse .nl-domein, melden met trots dat zij een nieuw partnerschap aangaan voor de gezamenlijke ontwikkeling, promotie en ondersteuning van het huidige CIRA Registry Platform. De code base en het intellectuele eigendom van het product, binnen CIRA bekend onder de naam Fury, worden ondergebracht in een gezamenlijke onderneming, gevestigd in Canada.

Migratie van .nl

In het kader van de onderlinge samenwerkings- en ontwikkelingsovereenkomst migreert SIDN .nl, het op 3 na grootste landendomein (ccTLD) ter wereld, naar het nieuwe, gezamenlijk beheerde en ontwikkelde registratieplatform. Na de migratie zal .nl draaien op een nieuwe cloudversie van het huidige CIRA Registry Platform met de functionaliteit en features die SIDN nodig heeft voor het uitvoeren van haar registrytaken.

Toekomstbestendig registratieplatform

Het nieuwe partnerschap tussen 2 van ‘s werelds toonaangevende ccTLD’s consolideert het CIRA Registry Platform als een van de beste in de industrie. CIRA en SIDN zijn in veel opzichten vergelijkbare organisaties met complementaire waarden, prioriteiten en doelstellingen die met dit nieuwe partnerschap zowel Canada als Nederland ten goede zullen komen. De 2 registry’s gaan samenwerken om nieuwe features te ontwikkelen, nieuwe technologieën te integreren en de marktkansen voor het verbeterde platform de komende jaren uit te breiden. De bundeling van expertise, ontwikkelingscapaciteit en investeringsvermogen zal de positie van het platform als marktleider bevorderen en verstevigen.

Vervanging van DRS5

Na een uitgebreid proces om de opvolger van het huidige registratieplatform van SIDN, DRS5, te bepalen, werd besloten dat de beste aanpak was om in samenwerking met een bestaande registry een nieuw systeem te ontwikkelen. De keuze viel op CIRA vanwege de toonaangevende technologie, interne expertise en gedeelde waarden. Bovendien hebben beide organisaties in het verleden vaker samengewerkt in hun streven de innovatie en waarden van het open internet te bevorderen.

Krachtenbundeling

Door de krachten van beide organisaties te bundelen kunnen SIDN en CIRA profiteren van snellere ontwikkeling, gedeelde resources, lagere kosten en gedeelde risico’s en is de toekomstige groei en veiligheid van zowel .ca als .nl gewaarborgd. Dit levert zowel de domeinnaamhouders als registrars van .ca- en .nl-domeinnamen concrete voordelen op, want de onderliggende technologie zal robuuster en weerbaarder zijn dan ooit tevoren.

Nieuwe fase voor de domeinnaambranche

“Nu we een nieuwe fase voor de domeinbranche ingaan, een van toenemende concurrentie, consolidatie en nieuwe technologieën, is het van cruciaal belang dat gelijkgestemde TLD’s met elkaar samenwerken. SIDN is een geweldige partner voor dit project, hun lange geschiedenis van leiderschap en innovatie binnen onze branche kan niet anders dan bijdragen aan het versterken en beschermen van het platform waarop .ca en binnenkort ook .nl draaien, terwijl we samen een online platform bouwen voor soortgelijke community’s over de hele wereld.” – Byron Holland, president & CEO, CIRA

Unieke strategische samenwerking

“Deze unieke strategische samenwerking biedt SIDN en CIRA veel voordelen en mogelijkheden. Op kortere termijn zijn er voordelen door onder andere een versnelde ingebruikname van een nieuw, state-of-the-art registratiesysteem tegen lagere kosten en met lagere risico’s dan wanneer we alles van voren af aan intern zouden ontwikkelen. En er zijn voordelen en mogelijkheden op lange termijn dankzij een lagere TCO, snellere ontwikkeling, een grotere bron van expertise en impact binnen onze branche door branchegenoten een toonaangevend registratiesysteem te bieden.” – Roelof Meijer, CEO, SIDN.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten