CHAPLIN wint WOW-prijs 2021

Het programma CHAPLIN dat in 2019 door Circular Biobased Delta is gestart, heeft de WOW-prijs voor Beste Samenwerking 2021 in de weg- en waterbouw gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens de landelijke WOW-dag op 5 november in Amersfoort.

In CHAPLIN werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen om de fossiele grondstof in asfalt, bitumen, te vervangen door lignine. Daarmee levert men een belangrijke bijdrage aan het vergroenen van de wegverharding en CO2 reductie.

Juryprijs

Met de juryprijs heeft CHAPLIN 10.000 euro gewonnen dat besteed wordt aan de verdere ontwikkeling van het programma. Anita Baas BA MBA, namens de jury: “Asfalt is een van de grootste als het gaat om CO2-footprint. Als je het gebruik van fossiele brandstoffen kunt reduceren, dan heb je iets moois in handen. Maar het gaat hier ook om samenwerking: het is ontzettend bijzonder dat er zo veel partijen bij dit project betrokken zijn. We willen alle partners van harte feliciteren en een vergaand succes wensen bij de ontwikkeling van biobased asfalt.”

Programmamanager CHAPLIN Joop Groen reageerde daarop: “Dit is een hele mooie eer en ik wil hierbij meteen een oproep doen. We werken langs de waardeketen die begint met een grondstof en eindigt bij de wegbeheerder. Om echt impact te maken, moet biobased asfalt in het groot geïmplementeerd worden en daarin hebben wegbeheerders een enorm sturend vermogen. Sluit je dus aan bij het CHAPLIN initatief en help mee om deze ontwikkeling door te zetten, pak deze uitdaging samen met ons op!”

Lees het complete artikel op de website van Biobased Delta.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten