Btw-aftrek thuiswerkplek werknemers

Maakt u als werkgever kosten voor een thuiswerkplek van uw werknemers? Denk dan ook aan de gevolgen voor de omzetbelasting. In dit artikel vertelt Anja Adriaensen-Vriends, belastingadviseur | btw-specialist van Van Oers, u er meer over.

Als de thuiswerkplek wordt gebruikt voor btw-belaste omzet en de factuur voor de inrichting van de thuiswerkplek op naam staat van de werkgever, dan is de btw in beginsel aftrekbaar. Daarbij is van belang om te beoordelen of op grond van het BUA (Besluit uitsluiting aftrek omzetbelasting) aan het einde van het jaar een correctie moet worden toegepast op de in aftrek gebrachte btw. Dit geldt op het moment dat in de verstrekking aan de werknemers ook een privé-element aanwezig is. Per situatie moet dit beoordeeld worden, mede aan de hand van de tussen de werkgever en werknemer gemaakte afspraken over de thuiswerkplek.

Overigens, het enkel vergoeden van door de werknemer gemaakte kosten voor de thuiswerkplek levert geen btw-aftrek op.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de btw-issues die mogelijk spelen bij de thuiswerkplek voor werknemers? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met een van onze btw-specialisten. U kunt contact opnemen via deze link of per mail: btwadviesgroep@vanoers.nl.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Van Oers
Van Oershttp://www.vanoers.nl
Bent u op zoek naar een accountant, belastingadviseur, financieel adviseur of naar informatie over juridisch advies, loonadvies of een bedrijfsovername? Van Oers heeft alle specialistische kennis in huis. Kennismaken? Dat kan ook op een van onze kantoren in West-Brabant.

Meer berichten