Brouwers: transport en logistiek van de toekomst

Als er één branche is, die qua duurzaamheid continu onder het vergrootglas ligt, dan is het wel de transport en logistiek. Toch worden daar prachtige, doordachte stappen gemaakt. Die allesbehalve ten koste gaan van groei en ambities. Het Bossche familiebedrijf Brouwers vormt daarvan de perfecte illustratie. Het volledige logistieke proces is er zodanig geoptimaliseerd dat de zendingen uit het warehouse op colli-niveau per palletnummer, lotcode, THT en SSCC-label gevolgd kunnen worden.

De historie van Brouwers gaat al terug tot in de jaren 50 van de vorige eeuw. Het bedrijf kwam in een versnelling toen in 1989 Toine Brouwers en zijn broer Joris de zaak overnamen. Dat betekende het begin van een gedegen groei, die nog lang niet tot een eind is gekomen. Zo werd in 2020 een tweede pand in gebruik genomen op de locatie op industrieterrein De Rietvelden in de Brabantse provinciehoofdstad. Daar beschikt Brouwers sindsdien over niet minder dan 60.000 palletplaatsen. In de loop van dit jaar hoopt men al een derde pand in Den Bosch in gebruik te nemen, waardoor de opslagcapaciteit nóg eens met 30.000 plaatsen groeit.

Het spreekt voor zich dat ook het wagenpark niet achter is gebleven. De eigen rode transportvloot bestaat ondertussen uit 22 vrachtwagens. Daarnaast werkt Brouwers voor transport door heel Europa samen met solide partners. Voor zowel truckload als volle wagens met gecombineerde zendingen.

Duurzaam

Het wagenpark mag, vooral door de onvoorspelbare routes, nog niet (deels) elektrisch zijn: dat wil niet zeggen dat er bij Brouwers niet duurzaam gedacht en gewerkt wordt. Zo worden de papieren vrachtbrieven vervangen door de digitale variant, eCMR. Ook het warehouse is ondertussen volledig papierloos. Alles wordt daar met behulp van EAN, SSCC of QR-codes gescand, zodat in één beweging alle serienummers en relevante gegevens binnen worden gehaald. Hierdoor kan zo efficiënt mogelijk worden gewerkt.

De innovatieve insteek van Brouwers biedt de trouwe klanten van heinde en verre volop mogelijkheden. “We hebben onze logistieke processen perfect op orde”, vertelt Toine Brouwers. “Onze klanten kunnen zo tot aan een recall opdracht alles digitaal doorgeven via systeem Brouwers. Alles is geheel real time inzichtelijk via ons internetportal of gekoppelde systemen. We werken ook steeds meer met track en trace en communiceren snel met de klant. Je kunt wel stellen dat onze systemen rechtstreeks met elkaar in verbinding staan.”

Totaaloplossing

Brouwers biedt zo een totaaloplossing voor alle logistieke processen. Transport, logistiek en vernieuwing komen samen in een prettig en efficiënt proces. Daarmee ontzorgt het bedrijf klanten voor al hun logistieke diensten, van opslag tot containerlogistiek en zelfs het proces van e-fulfillment. Dat gaat gepaard met een mooie groei, waardoor ook de derde generatie, die inmiddels al 10 jaar in het bedrijf actief is, zich onbekommerd op de toekomst kan richten. Met een perfecte uitvalsbasis, vlakbij het water én nabij snelwegen, én volop ambities leidt het dan ook geen twijfel dat Brouwers nog lang een graag geziene speler in de sector blijft.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten