Brabantse aardappelverwerkers gaan samen inhoudsstoffen beter verwaarden

Lamb Weston, Agristo, Peka Kroef en Duynie slaan de handen ineen voor een baanbrekende samenwerking. 

De partners gaan de haalbaarheid en implementatie van technieken onderzoeken die het waterverbruik in de aardappelverwerkende industrie verminderen en de verwaarding van inhoudsstoffen maximaliseren. Het gezamenlijke doel is om de aardappelsector te verduurzamen en zo een positieve impact op het milieu te maken.

In de sector wordt water gebruikt om aardappels te wassen en te transporteren. Er is al veel gedaan om dit waterverbruik te verminderen. Maar het kan het nog beter. Door van elkaar te leren en samen te innoveren, willen de partners hun processen optimaliseren en minder water gebruiken.

Innovatie in inhoudsstoffen

Een ander doel van de samenwerking: verkennen van mogelijkheden om waardevolle inhoudsstoffen uit het proceswater te winnen. Die kunnen weer grondstof zijn voor diverse toepassingen, zoals diervoeder of andere producten. Dit draagt bij aan de realisatie van een circulaire economie en aan een toekomst waarin duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan.

Support van AgriFoodInnovation

AgriFoodInnovation ondersteunt de ontwikkeling van de businesscase door het beschikbaar stellen van business developmentcapaciteit, kennis en netwerk. AgriFood Capital, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), REWIN en Brainport Development zijn partners van AFI. De businesscase wordt mede mogelijk gemaakt door Regio Deal Noordoost-Brabant en provincie Noord-Brabant.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten