BouwSchool Breda legt fundament voor een ‘Leven lang leren’

Wie aantrekkelijk wilt blijven voor de arbeidsmarkt, zal zijn leven lang moeten blijven ontwikkelen. BouwSchool Breda Training en Coaching is het loket voor een ‘Leven lang leren’. Zij verzorgen trainingen en opleidingen, zodat organisaties en hun werknemers up-to-date blijven. “Als geen ander weten wij hoe belangrijk het is om personeel te blijven trainen”, aldus Fleur de Bruijn van BouwSchool Breda. “Het verbetert niet alleen de kwaliteit en productiviteit in het bedrijf, het motiveert ook de werknemers en maakt hen weerbaar op de arbeidsmarkt. Het streven naar vakmanschap geeft het werk meerwaarde. Het personeel gaat fluitend naar zijn werk en de organisatie levert beter werk af.”

Duurzaam inzetbaar
In haar rol van adviseur Training en Coaching bij BouwSchool Breda adviseert Fleur bouwbedrijven over trainingen en cursussen voor hun personeel. “Samen met een bedrijf kijk ik waar de opleidingsbehoeften liggen. We bieden veel uiteenlopende trainingen aan, zoals trainingen op het gebied van communicatie, innovaties, praktijktrainingen, BHV (BedrijfsHulpVerlening) en VCA (Veiligheid, gezondheid, milieu-Checklijst Aannemers), maar bijvoorbeeld ook voor duurzame inzetbaarheid. Dat laatste is zeker in de bouw een belangrijk topic. Hoe zorg je ervoor dat mensen in zo’n zwaar beroep fysiek en mentaal fit blijven tot hun pensioen?”

Scholing aangepast aan behoefte van bedrijf
De trainingen kunnen helemaal op maat worden gemaakt voor een bedrijf. “Soms kiezen bedrijven voor een trainingsdag voor het hele team”, vertelt Fleur. “Het leuke van zo’n mix met kantoorpersoneel erbij, is dat ze een beter beeld krijgen van wat hun collega’s doen. Daardoor ontstaat er meer begrip voor elkaar.”

Begeleiding op maat
Daarnaast zijn er cursussen heel specifiek voor kleinere groepen of zelfs één-op-één begeleiding, bijvoorbeeld voor iemand die binnen het bedrijf van functie wil wisselen. “Zo’n vraag kan komen vanuit een medewerker zelf of vanuit de leidinggevende. Dan ga ik het gesprek aan met zo’n persoon en onderzoeken we samen wat de mogelijkheden zijn en welke stappen er nodig zijn om het einddoel te bereiken.”

Vergaderfaciliteiten
De diverse cursussen en trainingen kunnen bij het bedrijf zelf of in de praktijk- en theorieruimtes bij BouwSchool Breda worden georganiseerd. Daar kunnen ook vergaderruimtes worden gehuurd, compleet met catering, voor bedrijven die deze faciliteiten zelf niet hebben. Het is een unieke locatie die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer en de auto, waarbij men gratis kan parkeren.

Gedegen advies
“BouwSchool Breda is zoveel meer dan alleen een vaktechnische opleiding voor jonge bouwvakkers”, zegt Fleur tot slot. “We kunnen bouwbedrijven goed adviseren en helpen in het verder trainen van hun medewerkers, ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Sommige bedrijven zijn daar al goed mee bezig, terwijl bij anderen op dit gebied nog een wereld te winnen valt.”

Benieuwd naar wat BouwSchool Breda Training en Coaching voor jouw bouwbedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op via training@bouwschoolbreda.nl

https://www.bouwschoolbreda.nl/

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten