Bouwen in Zeeland? Dat doe je natuurlijk met de steigers van HDV Steigerbouw!

MIDDELBURG – HDV Steigerbouw is al 27 jaar hét aangewezen adres voor de bouw van steigers – in alle soorten en maten. Van een eenvoudige steiger tot de meest complexe constructies: HDV pakt elke uitdaging met beide handen aan. Ook voor bouwbedrijven buiten de regio die in Zeeland aan de slag gaan, is HDV hét aangewezen adres voor steigerbouw. “Want of je nu bouwt, onderhoudt of renoveert: als je het goed wil doen, zijn steigers onmisbaar”, zegt bedrijfsleider Amasja Kruit.

Kruit werkt inmiddels twintig jaar bij HDV Steigerbouw in Middelburg. “Ik ben als monteur begonnen en gaandeweg opgeklommen in het bedrijf.” In de beginperiode van het bedrijf waren alleen de twee oprichters in dienst, in de loop der jaren  is het uitgegroeid tot de grootste steigerbouwer van Zuidwest Nederland met zo’n veertig medewerkers.

Watertoren van Goes

HDV weet ook de klussen uit te voeren die andere steigerbouwers niet zo snel zullen oppakken. Zoals het in de steigers plaatsen van de watertoren van Goes, een jaar geleden. De toren dient inmiddels niet meer voor wateropslag maar blijft als industrieel erfgoed wel behouden en is omgebouwd voor appartementen. Vorig jaar was het gebouw aan een onderhoudsbeurt toe. “De opdrachtgever vroeg ons of we ook een steiger konden leveren die niet helemaal vanaf de grond omhoog moest, toen zijn we gaan schetsen, onderzoeken en berekenen en kwamen we met een alternatief”, zegt Kruit.

Hangende constructie

In samenspraak met de opdrachtgevers kwam HDV uit op een hangende constructie. “Zoals een boekenplank aan de muur hangt aan een haakje, zo zijn ook de steigers bevestigd aan de torenbol.” Deze bestaat uit een betonnen buitenwand met een ijzeren binnenwerk, de vroegere wateropslag.

Efficiënt, stabiel en veilig

Om deze constructie te bevestigen, was het nodig om kleine gaten te boren waarin de bevestigingspennen konden worden aangebracht. Dat gaat niet ten koste van het monumentale karakter van de watertoren – benadrukt de bedrijfsleider. “Het zijn gaatjes van enkele centimeters in doorsnede, dus dat valt best mee.” Het resultaat: een efficiënte, stabiele en veilige steigerconstructie zonder overlast voor de bewoners van de omliggende huizen – die bovendien relatief voordelig uitpakt, vergeleken bij een steigeropbouw volledig vanaf de grond. Zowel het opbouwen als afbreken  van de steigers duurde zes tot zeven weken, merkt Kruit op. “En dat alles door twee van onze ervaren steigermonteurs. constructiewerkers.

Ook buiten de regio

In Zeeland zelf heeft HDV Steigerbouw inmiddels volop naamsbekendheid in de bouwwereld opgebouwd. Maar ook voor ondernemingen van buiten de regio, die in Zeeland aan de slag gaan, wil het Middelburgse bedrijf nadrukkelijker onder de aandacht komen. “Wij kennen het gebied en weten ook hoe je steigers moet plaatsen die weer en wind kunnen doorstaan.” Tenslotte is Zeeland ook een regio waar het flink kan waaien, merkt hij op.

Keuze voor zekerheid

Het spreekt vanzelf dat HDV Steigerbouw over de benodigde kwaliteitskeurmerken beschikt. Zo heeft het VCA-keurmerk, Safety Culture Ladder certificering en is het ISO-9001-gecertificeerd. Daarnaast is HDV zeer ervaren met het bouwen van steigers bij monumentale bouwwerken zoals kerktorens. Dus wie kiest voor zekerheid, kiest uiteindelijk voor HDV.

GERELATEERD

Artikel gaat over

HDV Steigerbouw B.V.
HDV Steigerbouw B.V.https://www.hdvsteigerbouw.nl/
STEIGERBOUW OP MAAT Snel, betrouwbaar & vakkundig

Meer berichten