BOM zet in op duurzame voedselsystemen

Een derde van het voedsel dat we jaarlijks produceren belandt niet op het bord van de consument. Dat is zonde! Van het voedsel, maar ook van grondstoffen, energie, land, water, arbeid, tijd en geld dat erin gestoken is.

Dat Nederland behoort tot de wereldtop als het gaat om het produceren van gezond en veilig voedsel, brengt de verantwoordelijkheid met zich mee om hier wat aan te doen. Innovatieve ideeën zijn daarbij noodzakelijk.

Beluister de podcast over ‘Voedselverspilling tegengaan als kans voor ondernemers’ op Spotify.

Voedselverspilling tegengaan biedt volop kansen voor nieuwe business

Van restjes aardappelen en brood tot groenten met een kleine afwijking en niet-opgegeten vlees. We gooien nog steeds heel wat voedsel weg met z’n allen. Een derde van al het eten dat voor mensen wordt geproduceerd belandt niet in onze monden. In Noord-Brabant werken ondernemers aan innovatieve technologieën en businessmodellen om voedselverspilling tegen te gaan. De BOM helpt ze daarbij.

Lees meer

Business Innovation Program Food

Bedrijven die actief zijn in de agrofoodsector ontwikkelen in het Business Innovation Program Food nieuwe verdienmodellen gericht op nieuwe toepassingen of efficiëntere inzet van grondstoffen.

Bekijk het programma

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten