Boekhouden als zzp’er, mkb’er, boekhouder of accountant makkelijker met boekhoudprogramma.

En natuurlijk ook bij de naleving van de wettelijke voorschriften te garanderen en investeerders, het management en de overheid kwantitatieve financiële informatie te verschaffen die kan worden gebruikt bij het nemen van zakelijke beslissingen.

En waarom is boekhouden nu zo belangrijk?

Met een boekhoudprogramma en het boekhouden zelf, verschaf je informatie aan derden. Nuttige en soms zelf verplichte informatie. Rekeningen en jaarrekeningen vertegenwoordigen de organisatie zodat je eventuele aandeelhouders, investeerders, crediteuren, debiteuren, en natuurlijk de overheid, klanten en werknemers ‘de cijfers’ kunt laten zien. Een belegger zou bijvoorbeeld de prestaties van de onderneming willen zien voordat hij of zij investeert.

Ook is boekhouden essentieel bij het budgetteren: budgetten helpen bedrijven bij het plannen van strategieën, het besparen van geld voor uitbreidingsplannen en kapitaaluitgaven. De boekhouding zorgt voor het bijhouden van gegevens die de basis vormen voor het maken en plannen van budgetten.

Het primaire doel van elk bedrijf is natuurlijk om winst te maken. Wettelijke belastingen, zoals inkomstenbelasting op winst, moeten verplicht door het bedrijf worden betaald. Om het bedrag van de winst vast te stellen, is boekhouden verplicht.

Exact Online, Moneybird of toch een ander programma?

Als zzp’er, mkb’er boekhouder of accountant heb je te maken met allerlei boekhoudprogramma’s die het boekhouden makkelijker (zouden moeten) maken. Maar welk programma is het beste of het juiste boekhoudprogramma voor jouw boekhouding..?

De factoren van online en offline spelen een rol bij de kosten van een abonnement. Daarom is het belangrijk dat je vooraf al weet wat voor boekhoudabonnement je kiest.

Als jij als zzp’er zelf de boekhouding wil doen is het belangrijk dat je het systeem gemakkelijk kunt gebruiken. Besteed je de boekhouding uit? Dan schakel je met de accountant of boekhouder. Wel is het belangrijk om iets te weten van de financiën van je bedrijf. Blijf dus altijd leren!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten