Bloemen, een mooie manier om iemand te feliciteren!

Een verjaardag, afstuderen, bruiloft of andere feestelijke gelegenheid is ideaal om een mooi boeket samen te stellen die samen ‘Gefeliciteerd’ roepen. Het geven van bloemen als felicitatie is een traditie die we van vorige generaties hebben overgenomen. En zeg nu zelf; het is toch heel leuk om gefeliciteerd te worden met je nieuwe baan of start-up door middel van een mooi boeket? Gefeliciteerd bloemen zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten. Voor iedere felicitatie kun je zo het beste boeket uitzoeken.

Felicitaties op het werk

We zijn natuurlijk gewend om een bloemetje te geven aan vrienden en familie voor verjaardagen, de geboorte van een baby en meer. Maar in het bedrijfsleven worden er ook veelvuldig bloemen gegeven om deze redenen. Meestal krijg je een bos bloemen als bedankje, wat natuurlijk net zo leuk is, maar ze worden ook uitgedeeld bij een promotie of wanneer iemand een prachtig werkjubileum viert. Je kan deze bloemen bestellen bij de lokale bloemist, zodat ze netjes op tijd gebracht worden. Dit kan zelfs met vaas, zodat de ontvanger het boeket meteen kan neerzetten op het bureau bijvoorbeeld, maar ook gemakkelijk vers mee naar huis neemt.

Kies de juiste bloemen

Bloemisten weten als geen ander welke boeketten het beste zijn om ‘gefeliciteerd’ mee te zeggen. Deze boeketten zijn vaak kleurrijk en bestaan uit verschillende bloemen en bladeren uit het seizoen of de kas. Het kiezen van de juiste bloemen wordt zo een stuk gemakkelijker. Wil je het boeket voor je collega wat persoonlijker maken, dan is het leuk om te achterhalen wat zijn of haar favoriete bloemen zijn. Een boeket in zijn of haar favoriete kleur is overigens net zo leuk.

Rozen en tulpen

Eigenlijk kan je nooit missen met rozen en tulpen. Geef liever geen zwarte exemplaren als felicitatie. Ga eerder voor vrolijk oranje, fris roze of gemengd. Gerbera’s zijn overigens net zo leuk om te geven en zijn er in allerlei kleuren. Een gemengd boeket met gerbera’s is daarom altijd vrolijk en feestelijk. Bloemen die men associeert met een begrafenisstuk (zoals lelie’s en andere kelkachtige bloemen) kun je in een felicitatieboeket beter vermijden.

Bestellen en ontvangen

Het fijne aan het bestellen van bloemen is dat ze altijd gebracht worden wanneer het jou uitkomt. Heb je voor een awards ceremonie nog boeketten nodig, bestel ze dan een dag van te voren en je hebt ze bij de ceremonie in handen. Je zou ze zelfs in de kleuren van het bedrijf kunnen bestellen, maar dat hoeft natuurlijk niet. De bloemist in je regio zal aan de slag gaan met de bestelling en ervoor zorgen dat je de verse boeketten de andere dag dus in huis hebt. Als je wil kan dat dus met vaas, maar dat hoeft niet.

Handig; hou een kalender bij

Wil je je personeel op verjaardagen verrassen met een bloemetje? Zorg dan dat je in je digitale kalender van kantoor herinneringen opneemt om op tijd het boeket te bestellen. Zo ben je nooit te laat en kun je op de dag zelf attent zijn. Het is uiteraard ook mogelijk om de felicitatie bloemen direct naar het huisadres van de collega te laten brengen. Dan is de verrassing eigenlijk nog groter. En aangezien de bloemist altijd in de buurt van het bezorgadres zit, weet je zeker dat het boeket er fleurig en fris uitziet bij het bezorgen.

Verras met felicitatie bloemen

Het geven en krijgen van bloemen geeft altijd een positief gevoel. Zorg daarom dat je bij iedere feestelijke felicitatie op tijd bloemen bestelt bij een bloemist bij je in de buurt als grote verrassing voor een jubilaris of jarige.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten