Bij Possehl kun je over de vloer komen

possehl

Ondernemerschap betekent ook: kansen zien. Nou, die zien ze bij Possehl zeker. De van oorsprong Duitse organisatie maakte internationaal naam als expert in toplagen voor met name start- en landingsbanen. Vanuit die veeleisende omgeving werden de vleugels uitgeslagen naar andere markten: verkeer, industrie & logistiek en recreatie & landschap. Oosterhout is de uitvalsbasis voor Nederland. Daar werkte directeur Erik de Leeuw van Possehl Spezialbau tijdens de coronapandemie hard aan een Experience Center. Daar kunnen zowel ontwerpers als opdrachtgevers met goed fatsoen over de vloer komen. “Dit was een enorme kans.”

Onder de vlag van de overkoepelende Duitse Possehl-organisatie hangen meer dan 120 bedrijven, die allemaal relatief autonoom kunnen opereren. “Er zijn in totaal 10 divisies, van IT tot bouw en wegenbouw”, vertelt Erik de Leeuw. Hij staat aan het hoofd van de vestiging van Possehl Spezialbau BeNeLux. “Wij werken overwegend met bouwstoffen en materialen vanuit de eigen club”, zo schetst hij. “Alles is eigen, waardoor we onze klanten one stop shopping kunnen bieden.” Vanuit de roots in vliegveldverhardingen werd de beschikbare kennis vertaald naar vloeren voor bijvoorbeeld bouw en industrie. “Wij zoeken het liefst vloeren met uitdagingen op”, klinkt het ondernemend. Daarbij moet vaak complexe problemen snel worden opgelost, in 24/7 scenario’s.

Transitie

Oosterhout is de plek waar Possehl kantoor en magazijn houdt. Daarnaast is er een steunpunt op Schiphol, waar men ook een onderhoudscontract heeft. Dat laatste geldt ook voor de vliegbases van Defensie, om maar een voorbeeld te noemen. De transitie van de luchthavens naar de openbare ruimte loopt al langer. “Denk aan fietssuggestiestroken of aan landscaping met opvallende kleuren”, geeft de Leeuw wat voorbeelden. In de periode dat corona de kop opstak, merkte hij dat veel van de contacten lastiger bereikbaar werden. “We konden landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en architecten niet meer bezoeken. Het wordt ook lastiger om je te onderscheiden op internet en via socials. Er moest iets gebeuren.”

Dat ‘iets’ werd een heus Experience Center. “Vergelijk dat maar met een tegelhandelaar”, zegt de Leeuw. “We kunnen daar een hele collectie aan afstrooi- en afwerkmaterialen tonen, hebben bijvoorbeeld meer dan 100 kleuren zand liggen. ”Het Center kan zowel fysiek als via Virtual Reality worden bezocht. Bijkomend voordeel van het uitwerken van het idee is Possehl zo ook echt nieuws kon delen met de doelgroep: “We hebben stappen gemaakt qua duurzaamheid. Zo zijn we meer biobased producten gaan voeren en werken we ook met volledig circulair materiaal, in de vorm van gekleurd glas.” Het Experience Center is sinds begin dit jaar al operationeel, maar wordt nu vól naar buiten gebracht. De Leeuw: “Eigenlijk is het hele bedrijf nu een soort van expositieruimte geworden, zowel binnen als buiten.”

Wendbaar

Hij erkent dat de aanwinst voor het bedrijf er zónder corona waarschijnlijk niet was gekomen. “We hebben ons als organisatie echt wendbaar getoond”, klinkt het met trots. “Onze activiteiten zijn nu compleet. Een volgende stap zouden we met onze collega’s richting de duurzame mobiliteitsbranche kunnen zetten. Ik heb de ruimte om ook hun spullen hier neer te zetten, zodat we het beeld nog breder trekken: naar invulling van duurzame mobiliteit voor zowel voet- als fietsganger.” De Possehl-collega’s uit Duitsland weten de weg naar Oosterhout ook al te vinden. De Leeuw, tot besluit: “Wij worden wel als een gidsland gezien. Dit Experience Center nodigt heel erg uit om producten te proeven.”

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten