Bij Notenboom kan het wél

Notenboom is niet alleen een hele prettige plek om te leren, het is óók een top-plek om te werken. In de familiecultuur die er heerst komen professionals met praktijkervaring volledig tot hun recht. Zij zorgen ervoor dat Notenboom jaar in jaar uit garant kan blijven staan voor top-opleidingen voor hbo, kort hbo, mbo 4 en voortgezet onderwijs. Maatwerk en klantbehoefte gaan hand in hand onder het veelzeggende motto: ‘Bij Notenboom kan het wél’.

Frank van der Linden is zowel docent als voorzitter van de examencommissie bij Notenboom. Hij vormt het levende bewijs van het credo van de onderwijsinstelling. “Ik ben zzp’er”, vertelt hij. “Daarmee ben ik zeker niet de enige. Bij Notenboom zijn we van mening dat stilstand achteruitgang is. Er kan hier heel veel, qua planning. Dat gaat altijd in overleg én flexibel. Vaak worden mijn lesuren op 1 of 2 dagen geconcentreerd.” Er wordt bewust en nadrukkelijk gekeken naar de wensen van de docent, wat die wil en kan. “Wij werken hier met kleinere klassen”, vervolgt Van der Linden. “Dat is een voordeel ten opzichte van veel reguliere scholen. Daardoor konden we in coronatijd ook gemakkelijk online les geven maar toch persoonlijke aandacht blijven bieden.”

Persoonlijker en intensiever

De Unique Selling Points van Notenboom zitten hem onder meer in de goede begeleiding. De coaching kan ook ná het afstuderen doorlopen, als ideale voorbereiding voor volgende stappen, of dat nu een opleiding, een baan of het opzetten van een eigen bedrijf is. “Wij zien dat iedereen zijn of haar best doet om een diploma te halen. Ons onderscheid zit hem in het persoonlijker en intensiever coachen. Dat zijn we als particuliere opleiding ook wel aan onze stand verplicht”, weet Van der Linden. “Wij regelen het gewoon.” Om de hoge standaard te blijven waarborgen is Notenboom continu op zoek naar gedreven docenten. “Dat moeten mensen zijn die bij ons ondernemende karakter passen, die graag hun kennis vanuit de praktijk willen overdragen.” Hij ziet de voordelen: “De combinatie van bedrijfsleven en onderwijs is mooi. Daardoor kun je actuele voorbeelden blijven geven in je lessen, cases vanuit je bedrijfservaring blijven delen, bijvoorbeeld op het gebied van online marketing.”

Ondernemend karakter

Van der Linden juicht het toe dat het ondernemende karakter zowel ín als vóór de klas goed is vertegenwoordigd. “Je kunt als docent zo op een andere manier je ei kwijt”, beseft hij. “Het werken met al die jonge gasten houdt je jong en scherp. Je krijgt er een heel ander soort dankbaarheid voor terug. Wat je doet is coachen en begeleiden van een loopbaan. De afstand tussen docent en student is hier heerlijk kort.” Notenboom zet graag in op docenten die zich voor een langere termijn aan de organisatie willen verbinden. Een actueel overzicht van de vacatures is terug te vinden op www.notenboom.nl.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten