Betrokken medewerkers bezorgen Van Oers keurmerk World-class Workplace

Tevreden en gelukkige medewerkers. Daar maken ze zich bij Van Oers Accountancy & Advies sterk voor. Van Oers was benieuwd of het beleid het gewenste effect heeft en liet een onafhankelijk onderzoek naar medewerkerstevredenheid uitvoeren. Het leidde tot het keurmerk World-class Workplace.

Negentig procent van de medewerkers vulde een dertigtal vragen in over tevredenheid over het werk. Na het invullen van de vragenlijst mocht Van Oers het keurmerk World-class Workplace uitdragen, ook bekend als Beste Werkgever. Het keurmerk is volledig gebaseerd op de beoordeling van medewerkers.

Balans werk en privé

HR-manager Mardi Van Groesen vertelt: “In de accountancy is het vinden van de balans tussen werk en privé vaak een uitdaging. Daar besteden we aandacht aan door binnen teams goed over dit onderwerp te communiceren en te faciliteren met coaching en begeleiding. Buiten de kantoormuren biedt Van Oers gelegenheid voor ontspanning, bijvoorbeeld met het organiseren van sportieve activiteiten zoals een boksclinic. “Op die momenten halen we mensen bewust even van hun werkplek af. Lol, samenwerking en vitaliteit staan centraal tijdens dit soort activiteiten.”

Erkenning zwart-op-wit

Werkgevers die het keurmerk World-class Workplace willen bemachtigen, hebben daarvoor input van medewerkers nodig. Aan het einde van het afgelopen jaar kregen alle medewerkers bij Van Oers een vragenlijst toegestuurd. De respons was groot: 90% van de medewerkers reageerde. “In onze organisatie staat zorg voor de medewerkers al langer hoog op de agenda , maar je wilt ook een keer de ervaringen horen. De erkenning vanuit de medewerkers is er nu ook zwart-op-wit.”

Betrokken én bevlogen

De hoge respons laat volgens Van Groesen de grote betrokkenheid van medewerkers zien. Ze willen hun stem laten horen en hun visie delen. “Wie bevlogen is, houdt van zijn werk als accountant, stelt Van Groesen. Wie daarnaast ook nog eens betrokken is, kiest bewust voor een kantoor zoals Van Oers. Je kunt ze gerust ambassadeurs noemen. De NPS-score (Net Promotor Score) was dertig procent, mensen in deze populatie zijn onze bevlogen en betrokken kartrekkers.”

Van Oers kantoor

Verder groeien

De werknemers beantwoordden in tien minuten vragen over de kansen die ze van hun werkgever krijgen, hoe interessant ze hun takenpakket vinden en of ze trots zijn op hun werk. Van Oers is trots op de erkenning en wil die ook actief naar buiten uit dragen. “Dat heeft alles te maken met onze groeiambitie. We zitten in een competitieve markt als je kijkt naar medewerkers waar wij onze pijlen op richten. We groeien in omvang, maar timmeren ook hard aan de weg om de dienstverlening te verbreden, bijvoorbeeld op het gebied van cybersecurity. De ontwikkeling van ons vak is sowieso in volle gang en wij volgen die op de voet. . We zijn weliswaar niet een van de grootste accountantskantoren , maar wel een serieuze regionale speler met een hoge maatstaf voor kwaliteit.”

Bedrijfscultuur

Het feit dat mensen graag bij Van Oers komen en blijven werken, zit ‘m volgens Van Groesen vooral in de bedrijfscultuur. Het accountantskantoor is mensgericht, viert successen en toont oprechte betrokkenheid naar elkaar toe. “Het onderzoek liet ook waardering voor onze transparante manier van communiceren en de laagdrempelige houding van onze directie zien. Ik ervaar dat zelf net zo. Bij de directieleden kun je altijd binnenlopen en ze staan letterlijk tussen de collega’s. We zijn hier heel blij dat we onze ideeën kwijt kunnen, mee mogen denken en de kans krijgen om te presteren. Het verklaart denk ik ook het gemiddeld aantal dienstjaren van onze medewerkers: een gemiddelde van acht jaar.”

Ook de Van Oers University draagt volgens Van Groesen bij aan het onderscheidende karakter van het accountantskantoor. Op de werkvloer zijn zij en haar collega’s continu bezig met de ontwikkeling van mensen, kijkend naar zowel soft skills als hard skills. “Het ontwikkelen van mensen zit echt in onze cultuur.”

Auteur: Carline Klijn – van Best

GERELATEERD

Artikel gaat over

Van Oers
Van Oershttp://www.vanoers.nl
Bent u op zoek naar een accountant, belastingadviseur, financieel adviseur of naar informatie over juridisch advies, loonadvies of een bedrijfsovername? Van Oers heeft alle specialistische kennis in huis. Kennismaken? Dat kan ook op een van onze kantoren in West-Brabant.

Meer berichten