Beleggen in crypto; Hype of het nieuwe goud?

Zodra de koersen op de beurs een beetje beginnen te wiebelen horen we tegenwoordig in één adem ook berichten over de koers van de crypto munten. Vaak bewegen deze mee met de koers van aandelen, maar nét wat extremer. Dit komt natuurlijk door de aard van crypto en de opbouw ervan. Dit hoeft echter niet te betekenen dat investeren in crypto nooit een goed idee is, want waar verliezen snel groot kunnen zijn kan dit ook gelden voor de winsten. Zeker wanneer je op de juiste momenten instapt, zijn er mooie winsten te behalen. Toch kan het spannend zijn om te starten met investeren in crypto, want waar de één stelt dat het een hype is vindt de ander dat het het nieuwe goud is. Wij zetten op een rij wat je moet weten voordat je start met investeren in crypto.

Kennis is macht

Zoals bij vele zaken is het wel aan te raden wanneer je besluit om te starten met investeren in crypto om je enigszins te verdiepen in de materie. Je hoeft niet de hele geschiedenis van Bitcoin uit je hoofd te leren, maar het is wel goed om te weten hoe het systeem enigszins werkt. Hier zijn al boeken over vol geschreven en vele blogs aan gewijd. Geen tijd of zin om dit te doen? Geen probleem, dan is het aan te raden een expert in te schakelen die dit voor jou heeft gedaan. Hier zijn speciale platformen voor die al voorwerk hebben gedaan en je kunnen aangeven wat slimme opties op dat moment zijn. Immediate Edge is daar een voorbeeld van. Hierachter zitten expert uit verschillende landen met ervaring op vele gebieden binnen de financiële sector.

Koersbepalend

Dat crypto inmiddels een blijvertje zijn, dat is wel een feit. Er zijn zelfs landen die het tot de nationale munteenheid hebben gemaakt en ook de betalingsmogelijkheden in het dagelijks leven nemen ermee toe. De verhalen over dat het ‘een grote bubbel is’ lijken daarmee ook wel definitief ontkracht. Toch is het wel aan te raden om te kijken welke munt je kiest. Het is namelijk wel steeds makkelijker geworden om zelf een cryptomunt te starten. Wij raden dan ook aan om voor een bekendere en grote munteenheid te kiezen. Daarnaast is timing belangrijker; Staat de munt op dit moment zeer hoog? Wacht dan even met investeren, tenzij je vermoedt dat hij nog door gaat stijgen. De koers kan bij crypto zeer snel veranderen, dus de kans is groot dat het op korte termijn weer verandert ten gunste van jou.

Kortom, We kunnen wel stellen dat crypto inmiddels een zeer goed alternatief is qua investering voor traditionele producten als aandelen en obligaties. Door de fluctuerende koers is de kans op verlies aanwezig, maar de kans op het behalen van een aantrekkelijke winst ook zeker! Maar realiseer je altijd wel; Start alleen wanneer je het geld daadwerkelijk voor langere tijd kunt missen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten