Belangrijke keuzes bij het aannemen van personeel

Ben jij momenteel bezig met het uitbreiden van je bedrijf? Dan is het noodzaak om nieuw personeel aan te nemen. Daarbij wil je vanzelfsprekend wel keuzes maken die achteraf juist blijken te zijn. Er zijn enkele vragen die je daardoor aan jezelf moet stellen zodat je zeker weet dat het aannemen van personeel de juiste beslissing is. Wil jij graag meer weten over deze vragen? In deze blog geven we hier verdere duiding aan.

Heb je genoeg consistent werk voor hem of haar?

In de eerste plaats is het belangrijk dat je gaat kijken naar de vraag of je wel genoeg consistent werk hebt voor de nieuwe medewerker. Je wilt namelijk niet in een situatie terechtkomen waarin je personeel aanneemt, maar vervolgens geen werk voor hen hebt. Dit is niet alleen ontzettend vervelend voor de medewerker in kwestie, maar ook erg lastig om dit dan weer op te lossen. Wanneer je gaat kijken naar het aannemen van personeel, is het dan ook altijd een belangrijke vraag of je hier genoeg werk voor in huis hebt.

Heb je apparatuur of materiaal nodig voor hem of haar?

Ten tweede speelt ook de vraag mee of je bepaalde apparatuur of materiaal nodig hebt voor het personeel dat je aan wilt nemen. Denk dan bijvoorbeeld aan een laptop of auto van de zaak. Ook spullen als werkschoenen worden echter hierin meegenomen. Meestal maak je wat extra kosten met het aanschaffen van deze zaken. Houd hier daarom ook goed rekening mee zodat je later niet voor een grote verrassing komt te staan.

Is het kostentechnisch voordeliger dan een tijdelijke kracht?

Tot slot is het natuurlijk ook altijd zaak om na te gaan of het kostentechnisch voordeliger is dan een tijdelijke kracht. Wanneer je gaat kijken naar deze vraag, is het van belang om alles even goed tegen elkaar af te wegen. Op deze manier kom je er al snel achter of het voordeliger is om personeel aan te nemen of dat het toch verstandiger is om een tijdelijke kracht in te schakelen. Wanneer je hier een keuze in gaat maken, is het slim om dit dus met zorg te doen.

Al met al zijn er meer dan genoeg vragen die je aan jezelf dient te stellen wanneer jij erover nadenkt om personeel voor je bedrijf aan te nemen. Zodra je al deze vragen goed hebt kunnen beantwoorden, ben je er zeker van dat de beslissing die je neemt de juiste zullen zijn. Wij wensen je hier alvast veel succes mee.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten