Bekijk de zaken ook eens vanaf de juridische kant

Als ondernemer hebt u te maken met veel verschillende wetten en regels. Of u nu franchisenemer of ondernemer bent. In dienstverlening, maakindustrie of agrarische sector, of privé en zakelijk goed op elkaar wilt afstemmen. Aan ieder aspect van ondernemen zit wel een juridische component. Hebt u wel eens nagedacht wat er gebeurt als uw bedrijf in zwaar weer raakt? Of over uw nalatenschap of bedrijfsopvolging?  Laat u daarom ook juridisch goed adviseren. Gerrit-Jan van Meeteren, Directeur Juridisch Advies bij Flynth vertelt u meer.  

“Toen de coronacrisis uitbrak werkte ik net als Senior Juridisch Adviseur bij accon■avm”, vertelt Gerrit-Jan. “In deze tijd hebben we het helaas veel gezien: ondernemers die in de problemen raakten en de huur (deels) niet meer konden opbrengen of afscheid moesten nemen van medewerkers. Vervelende situaties, maar óók situaties waarin juridisch advies en ondersteuning veel heeft betekend. Er is vaak veel meer mogelijk dan gedacht. Bijvoorbeeld door te herstructureren of te onderhandelen met de bank. Ook hebben we vaak een huurprijsvermindering weten te bewerkstelligen en ondernemers ondersteund met het opstellen van arbeidscontracten.”

Anticiperen op juridische zaken
Gerrit-Jan vervolgt: “De coronacrisis heeft het belang van juridische ondersteuning bevestigd. Juristen kunnen u écht uit de brand helpen en met u meedenken. Ga met uw adviseur in gesprek. Natuurlijk over financiële en strategische ontwikkelingen of stagnatie. Maar zeker ook over juridische zaken die spelen binnen uw organisatie. Soms zit het in simpele dingen, zoals bepalingen in arbeidscontracten of algemene voorwaarden. Soms zijn intensievere acties noodzakelijk, zoals een overnametraject of herstructurering. Door vooraf te anticiperen, kunt u snel schakelen en vervelende consequenties voor zijn en uw onderneming gereed te maken voor de toekomst.”

‘Ondernemers vragen ons hoe zij risico’s kunnen spreiden, om beter bestand te zijn tegen negatieve ontwikkelingen in de markt.’

Full-service advies
“Binnen accon■avm vinden we het belangrijk om u als ondernemer vanuit een multidisciplinair adviesteam bij te staan. Zodat u snel en makkelijk kunt schakelen, een juiste risico-inschatting kunt maken en de juiste aanpak voor uw bedrijf kunt kiezen. Daarom hebben we een breed palet aan dienstverlening op het gebied van Accountancy (Strategisch) advies, Belastingadvies en Werkgeversservice”, vertelt Gerrit-Jan.

Juridische kennis uitgebreid
Onze organisatie heeft veel relevante juridische specialismen in huis voor de ondernemer in alle sectoren. Nu accon■avm Flynth wordt, breiden we die kennis en kunde alleen maar verder uit. Zo hebben we specialisten die u helpen op het gebied van arbeidsrecht, ondernemingsrecht, contractenrecht, bank- en zekerhedenrecht, insolventierecht, personen- en familierecht en erfrecht. Maar ook voor advies op het gebied van duurzame ontwikkeling en zonne- en windparken kunt u bij ons terecht. En hebt u problemen? Dan staan wij naast u om de juridische discussie aan te gaan. Bekijk het volledige aanbod op de website. [https://acconavm.nl/diensten/juridisch-advies.]

‘Samen gaan we het gesprek aan met banken en schuldeisers. Dat leidt tot passende afspraken en nieuw toekomstperspectief.’

Het beste advies
Wilt u inzicht in de juridische aspecten van uw lopende zaken? Of direct juridisch advies inwinnen? Gerrit-Jan staat voor u klaar. “Als directeur Juridisch Advies leg ik gemakkelijk verbinding met de juristen in het land. Zo breng ik u snel in contact met de jurist die u het beste advies kan geven. Bel of mail mij gerust!”

Gerrit-Jan van Meteren
Directeur Juridisch Advies
E: g.vanmeeteren@acconavm.nl
T: 06 – 571 201 96
www.acconavm.nl/

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten