Bedrijfsruimte moderniseren? Zo pak je het goed aan!

Is het tijd om je bedrijfsruimte, zoals een kantoorgebouw, aan te pakken en te moderniseren? Dan zijn er verschillende aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden. Door de modernisatie op verschillende fronten aan te pakken, ga je voor een eigentijdse bedrijfsruimte die aan alle wensen voldoet. We delen enkele tips!

Duurzame kantoorinrichting

Je hoort er steeds meer over en kunt tegenwoordig eigenlijk niet achterblijven als bedrijfseigenaar: kies voor een verduurzaming van de ruimte. Dit wordt elk jaar weer belangrijker, aangezien de regels steeds worden verscherpt. Het gaat soms om rigoureuze aanpassingen, zoals een modern verwarmingssysteem en een verbeterde isolatie. Maar ook op wat kleinere schaal kun je zeker verbeteringen doorvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een slimme manier om afval te scheiden, met speciale prullenbakken. Alle beetjes helpen!

De basis aanpakken

Voor een moderne en frisse look in de bedrijfsruimte is het aan te raden om de make-over vanaf de basis aan te pakken. Misschien is er weer eens een nieuwe verflaag nodig! De S2U Nova Satin van Sigma is een ideale keuze qua verf, aangezien deze dekkende verf kan worden gebruikt op verschillende ondergronden zoals hout en metaal. Denk bij de verf niet alleen aan de binnenkant van de ruimte, maar pak ook de buitenkant aan. Gebruik bijvoorbeeld de S2U Allure Gloss van Sigma voor de kozijnen. Zo kies je voor het totaalplaatje! Naast verf op de muren en kozijnen, kun je ook denken aan een nieuwe vloer of een nieuw plafond. Zo pak je waar nodig de casco aan, om deze modern te laten ogen.

Nieuwe meubels in het kantoor

Na de basis, vormen de meubels een belangrijke invulling van de werkruimte. Moderne meubels mogen niet ontbreken in de kantoorruimte. Vervang daarom tijdig de bureaus en bureaustoelen: dat is niet alleen fraaier, maar ook belangrijk voor een ergonomische werkhouding. Naast de bureaus, is ook de inrichting van een loungehoek aan te raden. Zo kunnen de werknemers van tijd tot tijd even ontspannen, op een comfortabele bank of fauteuil bijvoorbeeld. Ook dat past bij een moderne kantoorstyling!

Accessoires maken de modernisering compleet

Een laatste onderdeel om aan te denken bij de modernisering van de bedrijfsruimte? Maak de aankleding sfeervol met accessoires. Uiteraard is het belangrijk om het zakelijke karakter in gedachten te houden: de aankleding moet niet te bont worden. Subtiele accessoires zijn echter zeker belangrijk in een werkruimte: ze zorgen voor sfeer en kunnen zelfs de concentratie bevorderen, aangezien de werknemers zich beter thuis gaan voelen op een mooie werkplek. Zet bijvoorbeeld planten in de ruimte neer. Hang een mooie klok of een inspirerende poster aan de wand. En decoreer de vloer met een trendy vloerkleed. Zo creëer je een prettige werkplek, die helemaal past bij de tijd van nu!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten