Bedrijfsauto verzekeren

Er zijn steeds meer ondernemers in Nederland, blijkt uit recente cijfers van het CBS. Een groot deel daarvan beschikt over een bedrijfsauto waarmee ze dagelijks of wekelijks op pad zijn. Het is belangrijk om die auto op de juiste manier te hebben verzekerd. Een basisverzekering is namelijk altijd verplicht.

Een autoverzekering afsluiten voor je bedrijfsauto is niet moeilijk. Je moet alleen even weten welke verzekering de beste keuze is. Daar helpen we je graag een handje bij; in dit artikel lees je meer over de juiste autoverzekering afsluiten.

Dekking bedrijfsauto kiezen

Als eerst is het goed om te weten dat er verschillende soorten autoverzekeringen zijn die je kunt kiezen. Veel mensen denken dat er slechts één verzekering beschikbaar is, maar dat is gelukkig niet het geval. Het is in ieder geval verplicht om een standaard WA-verzekering. Met deze wettelijke aansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt tegen de schade die je met je bedrijfsauto bij anderen aanricht. Naast de standaard WA-dekking kun je nog kiezen voor de volgende autoverzekeringen:

  • WA + beperkt casco: kies je voor deze dekking, dan ben je niet alleen verzekerd voor de schade die je bij anderen aanricht, maar ook voor schade aan je eigen auto zonder je eigen schuld. Is je auto bijvoorbeeld beschadigd door hagel, inbraak of diefstal, dan zijn de kosten met deze verzekering gedekt. 
  • WA + volledig casco: naast beperkt casco kun je kiezen voor een WA met volledig casco. Dat is de meest uitgebreide autoverzekering. Hierbij ben je namelijk óók verzekerd tegen schade die je zelf toebrengt aan je auto, bijvoorbeeld als je met je bedrijfsauto tegen een paaltje rijdt.

Welke autoverzekering je nodig hebt, is afhankelijk van je eigen wensen én de leeftijd van de auto. Een gloednieuwe zakelijke auto wordt over het algemeen altijd verzekerd op basis van WA + volledig casco. Is je auto tussen de vijf en tien jaar oud, dan is een WA + beperkt casco voldoende. Heb je een auto die minstens tien jaar oud is? Meestal is een normale WA-dekking dan genoeg. De kans dat je bij zo’n oude bedrijfsauto in verhouding met de hogere maandelijkse kosten van een hogere verzekering goedkoper uit bent is klein.

Zakelijke autoverzekeringen vergelijken

Niemand betaalt graag onnodig te veel voor verzekeringen, ook niet voor een zakelijke autoverzekering. Om de goedkoopste autoverzekering van het moment te krijgen, is het daarom aan te raden te beginnen met autoverzekeringen vergelijken. Dat hoef je niet handmatig te doen, maar kun je gewoon doen met een daarvoor bedoelde online tool. Op basis van je kenteken wordt er gekeken naar de leeftijd van de auto en begint het vergelijken. Daarbij krijg je altijd het complete aanbod te zien, omdat zo’n vergelijker (meestal) onafhankelijk is. Let hier goed op bij het zoeken naar een passende tool.

Het grote voordeel van autoverzekeringen met elkaar vergelijken, is dat je op die manier binnen no time weet waar je het meest voordelig uit bent. Dat kost je amper tijd terwijl het je uiteindelijk veel geld bespaart. Let wel goed op dat je uiteindelijk voor de autoverzekering gaat die het beste bij je auto past, zodat je op de juiste manier verzekerd bent. Het is zonde om een nieuwe bedrijfsauto alleen te verzekeren met een WA-dekking, evenals dat het jammer van je geld is om een oude auto te verzekeren met een WA + volledig casco dekking.

Eigen risico verhogen

Een andere manier om geld te besparen op de autoverzekering voor je bedrijfsauto is door je eigen risico omhoog te schroeven. Dat klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, want dat betekent dat je meer moet betalen in het geval van een ongeval met schade. Maar: in ruil hiervoor krijg je een lagere maandelijkse premie. In de meeste gevallen is dat het meer dan waard, omdat de kans waarschijnlijk klein is dat je schade rijdt. Het is hierbij goed om te weten dat kleine schade vaak voordeliger is om zelf te betalen dan om via je autoverzekering te regelen.

Dat kan je toch al gauw enkele tientjes per jaar schelen. Kijk ook eens naar de mogelijkheid om je autoverzekering per jaar te betalen in plaats van per maand. Dat is weliswaar in één keer een flink bedrag, maar hierbij krijg je vaak wel een paar procent korting op je premie. Vergeet tot slot ook niet om veranderingen door te geven en om regelmatig te kijken of de verzekering nog wel past bij de auto. Met deze tips is een autoverzekering afsluiten voor je bedrijfsauto iets eenvoudiger.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten