Beck Logistics, specialist in industriële warehousing, hijs- en montagewerken en speciaal transport

Met modern rollend materieel, zware autolaadkranen en goed geoutilleerde warehouses, weet Beck Logistics uit Nijmegen opdrachtgevers door heel Europa logistiek te ondersteunen. Zowel op het gebied van wereldwijde transportvraagstukken, op- en overslag als bij hijs- en montage projecten.

Warehousing & Breakbulk services

In het warehouse in Nijmegen slaat Beck Logistics met name goederen op die een industrieel karakter hebben en o.a. in de bouw-, maritieme- en de energiesector gebruikt worden. Director Operations Patrick Stolker: ‘Vaak gaat het om goederen die met een zware heftruck of een bovenloopkraan gelost, verplaatst of geladen moeten worden, aangezien deze voor een normale heftruck te groot of te zwaar zijn. Qua interne transportmiddelen is Beck Logistics hierin namelijk goed geoutilleerd.’ Naast het laden en lossen van deze grote industriële breakbulk goederen verzorgt Beck Logistics ook een aantal Value Added Services voor projectladingen. Beck Logistics regisseert het gehele exporttraject, van het maken van exportkisten of het insealen van de goederen, tot en met het stuwen en zeewaardig lashen van deze goederen in allerlei typen zeecontainers.

Hijs- en montageprojecten

Met grote zware autolaadkranen voert Beck Logistics hijs- en montageklussen uit
door heel Europa, van het noorden van Zweden tot het zuiden van Spanje. Hierbij gaat het onder andere om hijsassistentie verlenen bij het installeren en opbouwen van: complete machinelijnen, het opbouwen van grote transformatoren op energiecentrales, het plaatsen en installeren van schakelkasten, het plaatsen van verschillende soorten constructiematerialen, maar ook gewone eenvoudige hijsklussen op bouwlocaties.

Speciaal transport

Speciaal transport is naast de industriële warehousing en de hijsactiviteiten de derde en laatste strategische focus voor Beck Logistics. Voor het exceptioneel transport schakelt Beck Logistics de hulp in van haar eigen kranen, dieplader, semidieplader, uitschuif trailer en ander rollend materieel. De wegenverkeerswet schrijft een maximale breedte, lengte, hoogte en totaal gewicht voor aan vrachtwagencombinaties. Stolker: ‘Maar wij vervoeren dus ook allerlei goederen binnen de Benelux en Duitsland, die buiten deze wettelijke maximale maatvoeringen en gewichten vallen. Onze focus bij speciaal transport ligt niet zo zeer op het gewicht van de te vervoeren producten, maar meer op exceptionele maatvoeringen’.

Beck Logistics

Duurzaam ondernemen en digitalisering

Sustainable logistics en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staan hoog in het vaandel bij Beck Logistics. Dit merk je door de hele organisatie heen: van het continue doorvoeren van verbeterprocessen binnen de supply chain van haar klanten, de sterke focus op de digitalisering van haar eigen processen, tot en met de aanschaf van duurzame transportmiddelen. De onlangs aangeschafte dubbeldeck trailers zijn hier een mooi voorbeeld van. Een ander voorbeeld is de aanschaf van de nieuwste autolaadkraan, die is namelijk al volledig elektrisch. Tevens is Beck Logistics in 2022 “Winner of the Lean & Green Award” geworden, wat een aantoonbare bevestiging is dat er structureel zwaar ingezet wordt op duurzaam ondernemen.

Accreditaties en certificeringen

Uiterste zorg en gegarandeerde veiligheid staan voorop bij Beck Logistics. Stolker: ‘We voldoen dan ook aan de strengste relevante eisen en richtlijnen. Naast onze jongste certificering, de Lean & Green Award, zijn we vanzelfsprekend al jarenlang NIWO, VVT- en VCA-gecertificeerd. Onze chauffeurs en kraanmachinisten beschikken allemaal over de juiste (soms zelfs internationale) certificaten en worden regelmatig getoetst op hun kennis en vaardigheden. Daarnaast vinden wij dat goede leerbedrijven onmisbaar zijn. Hier maken leerlingen namelijk kennis met de praktijk en leren ze wat van hen wordt verwacht. Beck Logistics is zo’n Erkend Leerbedrijf voor transport en logistiek gerichte opleidingen. Wij vinden dit een belangrijk onderdeel voor onze bijdrage aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid’.

Beck Logistics

Ketenoptimalisatie

Beck Logistics heeft als logistiek partner altijd de focus op de gehele logistieke keten van haar opdrachtgevers en kijkt dus continue mee waar in de supply chain processen geoptimaliseerd kunnen worden. Stolker zegt: ‘Helaas komen we het nog te vaak tegen dat logistieke ketens dusdanig ingericht zijn, omdat het altijd zo geweest is! Wij kijken vaak objectiever naar logistieke processen dan onze opdrachtgevers en dat is logisch omdat ketenoptimalisatie onze corebusiness is. Het voor de opdrachtgever goed en duidelijk in kaart brengen van alle up- en downstream processen kan soms tot mooie verrassingen leiden’. Als industriële opdrachtgevers een echt logistiek partner zoeken die niet alleen transportactiviteiten uitvoert, maar intensief meedenkt en adviseert over hun gehele keten, dan zijn ze bij Beck Logistics aan het juiste adres. Zij zijn echte industriële supply chain professionals, want dat is namelijk hun core business : ‘SUPPLYING INDUSTRIAL CHAINS’

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten