Be by Bèta start met verbouwen

De huidige uitdagingen in de bouwsector zijn ongekend en zorgen voor de nodige afwegingen. Dit weerhoudt genoeg organisaties ervan om er überhaupt aan te beginnen. Be by Bèta laat zich hierin niet tegenhouden en ziet vooral kansen voor de toekomst. De afgelopen jaren heeft het bedrijf zo’n grote groei doorstaan, dat het juist genoodzaakt is om te gaan bouwen. Ook al is dat nu in een periode met uitdagingen waar je eigenlijk niet op zit te wachten.

De planning van de verbouwing is bijna definitief. Vanaf oktober wordt er gestart met de uitbouw aan de achterkant van het terrein van Be by Bèta aan het Minervum in Breda. Eindelijk, want we kunnen niet ontkennen dat het een heel lang proces is geweest. Naast de uitdagingen op het gebied van capaciteit in zowel mensen als materiaal, liepen we met name aan tegen de lange wachttijden voor vergunningen en in het aanbestedingstraject. Prijzen reizen de pan uit en staan maar kort vast. Er zijn veel schommelingen op de bouw inkopen. We kunnen wel stellen dat de administratieve rompslomp eromheen groter is dan vooraf is verwacht.

Maximale uitbreiding van de fabriekshal

Het pand krijgt er 2400m2 bij, bestaande uit de uitbouw en een verdiepingsvloer. Een deel daarvan is uitbreiding van de huidige stoffeerderij. Met deze ruimte kunnen we sneller en beter inspelen op wensen op het gebied van revitalisatie. Het andere en overgrote stuk van de uitbouw is extra magazijn. Dit geeft de mogelijkheid om nog meer producten op voorraad te hebben staan en zodoende sneller op de markt te reageren. De laatste jaren is Be by Bèta gigantisch gegroeid, waardoor we momenteel uit ons jasje knappen. Deze uitbouw zien we als een noodzakelijke investering gericht op onze toekomstplannen.

Eind van dit jaar staat de nieuwe bedrijfshal. Uiteraard is dit afhankelijk van de factoren weer, materiaal en mensen. Het wordt nog een uitdaging om vervolgens de inrichting gereed te hebben, omdat we ook op de bestelde stellingen en machines lange levertijden zien. We gaan mee in de flow van de huidige veranderingen in de wereld. Uiteindelijk hebben we met deze stap niet alleen een kleine 6000 m2 tot onze beschikking, maar vooral een pand waarin efficiënter wordt gewerkt.

Make-over voor kantoor en showroom

Er wordt zeker niet stilgezeten. Behalve in de fabriek, worden er ook aan de andere kant van het pand in de showroom en het kantoor wijzigingen gemaakt. Alle werkplekken zijn leeg getrokken en op dit moment krijgen deze ruimtes een make-over die aansluit bij de nieuwste trends in kantoorinrichting. Van nieuwe vloerbedekking en een lik verf tot mooie planten en uiteraard meubilair uit eigen collectie. De kantoorinrichting bestaat naast stoelen uit de eigen Be by Bèta fabriek uit meubilair van de zusterbedrijven Vepa, Eromesmarko en Nomique. Allemaal onderdeel van de Fair Furniture Group.

Benieuwd hoe het eruit ziet? We laten je graag alles zien. Wees welkom om vanaf oktober een afspraak te maken voor een rondleiding onder het genot van een goed bakje koffie!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten