Be by Bèta lanceert de meest circulaire werkstoel

De Be Hybrid voelt zich thuis in veel verschillende multi-user werkomgevingen. Bijvoorbeeld op kantoor, in leeromgevingen of op ontmoetingsplekken, maar ook thuis. Een stoel die jou direct prettig laat zitten, en gemakkelijk met één knop te bedienen is. Je gaat zitten, stelt de hoogte in en start met werken. Daarnaast bestaat de stoel voor 76% uit gerecyclede content. Op de kruisvoet en de gasveer na is de stoel vólledig gemaakt van afval! Goed voor jou, goed voor het bedrijf én goed voor de wereld.

Altijd een goede zithouding, voor iedereen

Be Hybrid zit direct comfortabel omdat de stoel voorzien is van een gepatenteerd mechaniek waarbij het postuur van de gebruiker automatisch zorgt voor de juiste tegendruk in de stoel. Het Human feel materiaal van de zitting en de rugleuning in combinatie met de flex die het materiaal van nature heeft, zullen dit directe comfort gevoel alleen maar meer benadrukken. Be Hybrid is multifunctioneel inzetbaar op verschillende, hybride werkomgevingen. Voor ruimtes op kantoor of op scholen waar gebruikers constant switchen tussen verschillende manieren van werken. Ogenschijnlijk simpel, maar toch zo doordacht.

Bijzonder goede keuze in materiaal

Deze circulaire stoel bestaat grotendeels uit duurzaam homogeen materiaal, gemaakt van afval. De gehele stoel bestaat uit 76% gerecyclede content, en alles bóven de gasveer van de stoel bestaat uit 100% gerecyclede content. Ofwel mono kunststoffen van post consumer materiaal. De zitting en de rugleuning, evenals de kunststof koppelstukken die aan de zitting en rugleuning bevestigd zitten, zijn gemaakt van 100% gerecycled PET. Het kunststof frame van de stoel is gemaakt van 100% geüpcycled polyamide, ook wel nylon genoemd. Dat laatste materiaal is uniek. We zijn er namelijk in geslaagd om vanuit oude rest-kunststoffen een nieuwe, sterke en honderd procent pure polyamide te maken. Een pure polyamide zonder glasvezel, én toch sterk genoeg. Bijzonder toch? Dit proces wordt ook wel upcycling genoemd.

Be Hybrid circulaire stoel
Be Hybrid circulaire stoel

Meest circulaire werkstoel!

De volgende criteria wijzen uit dat we op dit moment de meest duurzame én circulaire stoel op de markt hebben gezet. Met een MKI van € 1,90 en een GWP van 11,77 kg CO2. Waarbij MKI een milieukosten-indicator is die de totale milieu-impact weergeeft, uitgedrukt in euro’s van het product tijdens de totale levensduur. De gehele stoel, inclusief onderstel, bestaat uit 76% gerecyclede content. Dit is op dit moment helaas nog geen 100% omdat een gasveer en wieltjes nog niet economisch verantwoord te maken zijn vanuit gerecycled materiaal. Ons doel is uiteindelijk om de volledige Be Hybrid met 100% gerecyclede materialen te produceren.

In het ontwerpproces is er rekening mee gehouden om Be Hybrid zo lang mogelijk in gebruik te houden. Onderhoud is heel eenvoudig en alle onderdelen zijn gemakkelijk te vervangen of te repareren. En als er reden is om uiteindelijk toch de Be Hybrid te willen vervangen, dan willen wij de oude stoelen graag retour. Dit omdat de onderdelen gemakkelijk uit elkaar te halen zijn en weer te recyclen naar nieuwe 100% gerecyclede PET en PA korrels waarvan wij of andere industrieën weer nieuwe producten kunnen maken. Daarom geven wij ongezien altijd een restwaarde bedrag van 35 euro op de retour gebrachte Be Hybrid. Dus je mag de stoel niet houden! We willen hem uiteindelijk altijd weer retour ontvangen!

Meer informatie over Be Hybrid is te vinden op behybrid.nl

GERELATEERD

Artikel gaat over

Be by Bèta
Be by Bètahttp://info@betastoelen.nl
Wij willen jou en al jouw collega’s gewoon goed en prettig laten zitten. Be by Bèta helpt je met een juiste zitoplossing. Van een breed scala aan ergonomische bureaustoelen, tot vergader- en bezoekersstoelen als ook zadelkrukken en zit-sta hulpen.

Meer berichten