BCK Holland combineert innovatie met efficiency slag bij Ingram Micro

In het magazijn van Ingram Micro aan de Pompweg te Waalwijk gaan pallets tot 1000 kilo voortaan met een lift een verdieping hoger in plaats van met een reachtruck. Het moment waarop dit automatische transportsysteem in gebruik werd genomen, trok veel belangstelling op de werkvloer.

Martijn Meuldijk van leverancier BCK Holland: “Als mensen nieuwsgierig zijn, wordt het draagvlak alleen maar groter.”

BCK Holland bevindt zich net als Ingram Micro op het industrieterrein van Waalwijk. Vorig jaar kreeg het bedrijf de vraag of een lift gemaakt kan worden die zorgt voor een constante aanvoer van pallets naar een verwerkingsgebied gelegen op een andere verdiepingsvloer. De pallets moesten in een afgeschermde omgeving omhoog vervoerd kunnen worden. Belangrijk hierbij was het ‘waarom’ begrijpen van deze logistieke automatisering voor de klant: “In de e-commerce verandert er veel en als logistieke dienstverlener willen wij hier zo snel mogelijk op inspelen. Door een aanpassing in onze werkgebieden is de goederenstroom ook veranderd.”

Eén dak

BCK Holland realiseert zijn oplossingen al zestien jaar in Nederland en heeft kennis, ontwerp, engineering en productie onder één dak. Meuldijk werkt als sales engineer bij BCK en legt uit: “Natuurlijk vinden we verkopen als bedrijf belangrijk, maar we willen vooral in samenwerking met klanten een oplossing leveren. Daar is de palletlift bij Ingram Micro ook een voorbeeld van.” De lift is nu in gebruik in het magazijn aan de Pompweg, waar veelal met wat grotere producten en afwijkende verpakkingen wordt gewerkt. Ingram Micro geeft aan: “De palletlift biedt ons een constante aanvoer van pallets naar het verwerkingsgebied. We zijn hierin niet meer afhankelijk van beschikbare medewerkers en apparatuur. Daarnaast is de manier van werken ook veiliger, doordat de pallets in een afgeschermde omgeving omhoog vervoerd worden.’’

BCK Holland realiseerde dit project samen met verschillende partners. Elke partij heeft in zijn eigen expertise bijgedragen aan het correct opleveren, waarin het afstemmen van verantwoordelijkheden belangrijk was voor Ingram Micro. Zo nam BCK de mechanische werking voor haar rekening en vanuit Qimarox te Harderwijk ontving BCK de palletlift als los component. De keuze voor lokale leveranciers speelde voor Ingram Micro mee in de beslissing, want een snelle response tijd bij een eventuele storing is cruciaal.

Veiligheid

Vanaf November 2020 is de lift in gebruik. Waar voorheen een medewerker op een reachtruck de pallet aanleverde, zorgt het transportsysteem voor een automatische verwerking met zestig cyclussen per uur. In een afgeschermde omgeving gaan de pallets omhoog. Om de constructie zit een koker van veiligheidswerk. Voor ingebruikname is het geheel door een extern en onafhankelijk bureau gecertificeerd, waarmee aan de hoogste veiligheidseisen wordt voldaan.

Nieuwsgierig

De oplossing voor Ingram Micro werd meteen positief ontvangen op de werkvloer. De opbouw trok veel bekijks. “Het innovatieve aspect van de tillift werd direct opgemerkt. De nieuwsgierigheid van medewerkers was prettig, want dat vergroot ook het draagvlak.” Na de mechanische en de elektrische installatie werd gestart met testen. Na ongeveer een week kon het automatische transportsysteem aan de slag en producten transporteren tot 1000 kilo per pallet. Het systeem is wat dat betreft onvermoeibaar, want in tegenstelling tot de reachtruck hoeft deze nooit aan de lader.

Auteur: Carline Klijn – van Best / BCK Holland B.V.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten