Auto leasen of kopen?

Een auto is voor de meeste werknemers een ontzettend handig vervoersmiddel. Wanneer werknemers nog niet in het bezit zijn van een auto is het goed om de opties te bekijken. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er behoefte is aan nieuwere modellen. Wat de reden ook is, auto´s kunnen gekocht of geleast worden. Lees hier meer over de verschillen en voordelen zodat je weet wat het beste bij jouw bedrijf past.

Leasen

Een auto leasen houdt eigenlijk in dat je de auto´s maandelijks betaalt, net als een soort hypotheek. Je neemt vaak een contract van bijvoorbeeld een jaar of langer en zodra de auto´s zijn afbetaald zijn ze van de zaak. Ook privé leasen kan erg handig zijn omdat je werknemers precies weten wat de maandelijkse kosten zullen zijn. Daarnaast zijn de auto’s verzekerd en hoef je je geen zorgen te maken over schade aan de auto´s. Mocht er toch pech zijn tijdens een ritje dan zorgt het leasebedrijf ervoor dat er spoedig weer een werkende auto is. Vaak krijg je dan gewoon een vervangend voertuig. Het voordeel van leasen is ook dat er geen hoog budget nodig is om de auto´s aan te schaffen en werknemers dus gemakkelijk een auto kunnen krijgen.

Kopen

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om nieuwe auto´s te kopen. Mocht er genoeg budget zijn, dan kan het voordeliger zijn om de auto´s direct te kopen. Na de eenmalige aankoop heb je natuurlijk nog wel maandelijkse kosten aan de verzekering en belastingen. Houd daarom ook rekening met de voertuigen die je kiest, omdat de maandelijkse kosten ook afhangen van het gewicht, de duurzaamheid en andere zaken. Bij de aankoop van nieuwe auto´s mag je er wel van uit gaan dat ze jarenlang mee gaan, indien schade voorkomen kan worden.

Tweedehands

Mocht het budget beperkt zijn, en je wil de auto´s niet leasen, dan kunnen tweedehands auto´s een goede uitkomst bieden. Gebruikte auto´s liggen namelijk lager in de prijs en kunnen soms nog langer mee dan je zal denken. Toch is het goed om op te letten bij het kopen van gebruikte auto´s omdat niet elke verkoper eerlijk is over eventuele mankementen. Je zou ervoor kunnen kiezen om een betrouwbare garage op te zoeken die ook tweedehands auto’s verkoopt. Wel is het een fijn idee dat als een van de auto´s schade heeft, het niet zo heel erg is omdat het geen peperdure auto´s zijn.

Conclusie

Om te kiezen voor leasen of kopen is het goed om het beschikbare budget in overweging te nemen. Maar ook is het belangrijk om te kijken naar hoe veel er daadwerkelijk gereden zal gaan worden. Als de auto´s bedoeld zijn om heel Europa door te reizen dan zul je het misschien fijn vinden om auto´s aan te schaffen waarvan je zeker weet dat er geen mankementen zijn. Als het gaat om kortere afstanden rijden en andere kleine ritjes dan zijn tweedehands auto´s ook erg handig. Kies iets dat bij jouw bedrijf past en geniet van de (semi) nieuwe auto´s!

Google search engine
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten