API Luminis maakt groei mogelijk voor Broekman Logistics

Groeien met je bedrijf, dat willen veel ondernemers. Maar soms ben je zo in de waan van de dag dat je geen tijd hebt om stil te staan bij hóe je die groei mogelijk kunt maken; hoe je schaalvoordelen kunt creëren, tijdwinst kunt realiseren of kosten kunt reduceren.

Dan is het fijn om een softwarepartner te hebben die met je meedenkt. Luminis is die vaste softwarepartner voor o.a. Broekman Logistics.

Luminis voert voor Broekman Logistics met name grote klantintegraties uit, waarbij nieuwe klanten worden aangesloten op de verschillende Warehouse Management Systemen (WMS) van Broekman Logistics. Voor iedere klant wordt maatwerk geleverd. Dat kan eenvoudiger en kosten efficiënter vond Luminis, zowel voor Broekman als voor Broekman’s klanten. Luminis gaat daarom een API ontwikkelen. Deze API wordt ontsloten middels een cloud based API-manager. Door deze API en API-manager krijgt Broekman Logistics een grotere capaciteit, kunnen ze meer klanten bedienen, worden de onderhoudskosten van het datacentrum lager en kunnen ze flexibeler inspelen op de toenemende vraag uit de markt.

Uniforme manier van communiceren

Broekman Logistics is een full service logistiek bedrijf gespecialiseerd in het verwerken, opslaan en zo efficiënt mogelijk vervoeren van goederen over zee, de weg, het spoor, door de lucht en multimodaal vervoer. Met vestigingen en warehouses wereldwijd vliegt de data je om de oren. Eén van de vele warehouses van Broekman Logistics staat in Venlo. Goederen van uiteenlopende bedrijven worden hier opgeslagen. Zodra er een order binnenkomt beginnen alle software radartjes te draaien. Een order is namelijk niet zomaar een bestelling van twee blikken verf. Nee, dit gaat met meerdere vrachtwagens of containerschepen tegelijk. Daarnaast heeft Broekman vaak te maken met complexe, zware of gevaarlijke goederen. De klant moet daarom allerlei informatie doorgeven bij de order. Zijn de goederen gevaarlijk? Is er een brandblusinstallatie nodig bij het transport? Op welke temperatuur moeten de goederen vervoerd worden? Iedere klant geeft deze informatie of orders op zijn eigen manier door aan Broekman. “Het is veel efficiënter als iedereen dezelfde taal zou spreken”, zegt Bert Breeman, accountmanager bij Luminis.

API maakt vertaalslag

Luminis is een software- en technologiebedrijf met vestigingen in Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Eindhoven, Rotterdam en de UK. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten. Luminis is innovatief en is toonaangevend in de markt o.a. op het gebied van Cloud technologie. Luminis helpt haar klanten met de oplossingen van overmorgen. “Broekman levert maatwerk. Niet alleen in hun dienstverlening, maar ook met de klantintegraties. We zien echter veel overeenkomsten tussen klanten. Vooral tussen de kleine en middelgrote bedrijven.  De kleine en middelgrote bedrijven nemen veelal vergelijkbare diensten af en zijn flexibel genoeg om aan te sluiten op een standaard API. Door de API zijn we minder tijd kwijt om klanten aan te sluiten kunnen we ons beter richten op maatwerk voor partijen waar dit noodzakelijk is.  Via een API zorgen we ervoor dat die systemen allemaal op eenzelfde manier communiceren met het WMS van Broekman. Dit maakt het goedkoper en interessanter voor kleinere klanten om aan te sluiten en het maakt de dienstverlening van Broekman Logistics efficiënter en meer schaalbaar”, aldus Breeman.

Interne en externe systemen verbinden

Met een API Management systeem kun je interne en externe systemen gemakkelijk en betrouwbaar met elkaar laten communiceren. Het is een centraal platform waarin je de ontwikkeling, implementatie en het beheer van alle afzonderlijke API’s die in je bedrijf worden gebruikt, kunt uitvoeren. Je kunt derde partijen eenvoudig aansluiten op het API Management systeem. Je hebt meer controle, minder onderhoud en een hogere schaalbaarheid. “We hoeven straks alleen nog maar een gebruiker aan te maken voor de klant in plaats van een complete klantintegratie”, vertelt Jeroen, één van de softwareontwikkelaars bij Luminis. “Het gaat vooral om het anders verwerken van de data die we van klanten ontvangen. De API pakt de data op en verwerkt het op een uniforme wijze. De API-manager controleert de identiteit van de klant.”

Cloud technologie

De API-Gateway gaat in de Cloud draaien. Dit is voor Broekman Logistics een eerste kennismaking met de Cloud. Broekman is gewend om alles in eigen beheer te doen, dus werken met Cloud-oplossingen was een nieuwe stap. Er zijn bedrijven die niet in de Cloud willen werken omdat ze bang zijn dat iedereen bij hun gegevens kan. Breeman: “Wat we vaak vergeten is dat de grote spelers, zoals Microsoft en AWS, veel meer beveiligingsexperts hebben dan de bedrijven zelf. Bedrijven zijn vaak niet in staat zijn om alle security uitdagingen zelf te regelen. Een eigen server heeft daarnaast ook een beperkte capaciteit. Bij de Cloud is dat ‘oneindig’. Dit vergroot je flexibiliteit en groeimogelijkheden enorm. Denk ook aan de kosten van onderhoud en beveiliging die je ermee uitspaart. En op het moment dat je een extra dienst zou willen aanbieden, zet je er in de Cloud makkelijk een server bij.”

Meer klanten, minder tijd en minder kosten

De planning is om het systeem tegen de zomer operationeel te hebben. Daarna kan Broekman meer klanten per jaar aansluiten, op een eenvoudigere manier en met minder kosten voor zowel Broekman als hun klanten. De grote klanten blijft Broekman nog wel bedienen met maatwerk.

De API zal ook Luminis tijd gaan besparen. Breeman: “Nu hebben we vaak contact met Broekman Logistics én met hun klanten. Door de uniforme werkwijze zullen we minder vaak bij de klanten van Broekman hoeven aan te kloppen om details op te vragen. Wij maken onszelf graag overbodig”, zegt Breeman.

Zou jij ook graag efficiënter willen werken? Luminis vertelt je graag meer over de mogelijkheden van een API Management Systeem of de voordelen van het werken in de Cloud.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten