Ammertech: stilstand is achteruitgang

De tekst in het logo van Ammertech zegt eigenlijk álles. Moving forward staat er, onder de naam van de specialist in lager- en aandrijftechniek. Daarmee wordt direct duidelijk dat de wereld waarin het Helmondse bedrijf actief is een dynamische, innovatieve en telkens weer veranderende is. Wanneer je daarin overeind wilt blijven, dan moét je dus wel mee. Of, zoals manager Marketing & Sales Jeroen de Beer het verwoordt: “Stilstand is achteruitgang!”

Ammertech bestaat sinds 1978 als zelfstandig bedrijf, maar kan bogen op een nog rijkere historie. “Wij richten ons op de zakelijke klant in de Benelux”, vertelt Jeroen de Beer. “Dat doen we als importeur van lager- en aandrijftechniek: mechanische componenten die ervoor zorgen dat de productie bij onze klanten altijd door kan gaan.” Er wordt veel geleverd aan machinebouwers, die de technieken inzetten voor nieuwe machines, maar bijvoorbeeld ook voor onderhoud aan productielijnen, gepland of ongepland. “Denk aan sorteermachines voor groente en fruit, maar ook aan vliegtuigsimulatoren, verpakkingsmachines en ook landbouwvoertuigen”, somt de Beer op. Inkopen gebeurt bij de bron, zodat kwaliteit en herkomst altijd gewaarborgd zijn.

Maatwerk

Naast een deel standaard producten is Ammertech ook actief in het maatwerk. Daarbij mag de klant nooit in de problemen komen met levertijden. “Wij bespreken de jaarbehoefte van onze klanten en kopen daarop in. Zo houden we de levertijden beheersbaar.” Er ligt heel wat voorraad in het DC in Helmond, maar soms wordt er ook bij de leverancier een buffer gecreëerd.  De Beer: “We willen geen ‘nee’ verkopen en hoeven dat zo ook niet. We zijn flexibel, voorkomen dat de klant bij ons misgrijpt. Dat kunnen we doen doordat onze verkopers aan klanten zijn gekoppeld, die dus altijd een vaste contactpersoon hebben. Ze monitoren voor hun klanten.” Hij geeft aan dat een fors deel van de voorraad al verkocht is en op afroep ligt te wachten. “De rest is vrije voorraad. Zo hebben en houden we een gezonde balans.”

Specialist

Als medium tussen fabrikant en klant volgt Ammertech uiteraard op de voet wat er in de markt gebeurt. “We kennen ons werkgebied. Dat is praktisch prima behapbaar, maar aan de andere kant is er ook binnen de Benelux nog voldoende groei te halen.” Die groei kan ook in Helmond nog letterlijk worden gerealiseerd. Als onafhankelijk specialist weet Ammertech waar de kracht van het bedrijf ligt. “Wij brengen de producten naar de markt. We hebben nauw contact met fabrikanten. Die komen met nieuwe, innovatieve producten en wij communiceren daarover”, vat de Beer het kernachtig samen. Hij ziet dat de producten ook met hun tijd meegaan. “Die worden slanker, zuiniger, duurzamer.” Ammertech maakt ook zélf werk van innovatie. Door het toepassen van allerhande nieuwe technologieën kunnen producten en diensten worden verbeterd en geoptimaliseerd.

Zo kan het bedrijf zich blijven onderscheiden, voorop blijven lopen en zich bovendien als aantrekkelijk werkgever in de markt blijven presenteren. Dat alles is in de huidige situatie, met schaarste aan grondstoffen en gekwalificeerde medewerkers, hoge energieprijzen en andere belemmeringen van cruciaal belang. Het op peil houden van de kennis van het team is dan ook iets waaraan Ammertech veel waarde hecht. Praktisch trainen staat daarbij hoog in het vaandel. Ook wordt er gewerkt aan een nieuwe webshop, waarmee de klant nog verder ontzorgd wordt. De Beer, trots: “Dankzij Ammertech loopt alles op rolletjes, zo horen wij regelmatig terug.”

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten