Alternatieven voor aandelen

Aandelen en daarin handelen is al eeuwen oud. Het kopen van aandelen is een lucratieve investering, mits je er verstand van hebt. Wij raden dan ook zeker aan om je hierop toe te leggen als het echt je interesse heeft. Niet alleen omdat het iets moet zijn wat je leuk vindt, ook omdat je bij rendabel aandelen kopen wel de echt kennis nodig hebt. Vind je het maar niks en eigenlijk heel saai? Dan is het goed om eens te kijken of er voor jou geen alternatieve investeringsmogelijkheden zijn. Wij zetten er een aantal leuke, uitdagende en verrassende opties op een rij.

Je zit vast goed met stenen

Kijk jij hele avonden op Funda zonder dat je daadwerkelijk een nieuw huis nodig hebt? Dan is vastgoed wellicht een goede en leuke investering voor jou. Het is tegenwoordig wel lastig om zelf een rendabel pand voor de verhuur op de kop te tikken. Niet alleen omdat de prijzen stijgen, ook omdat de overheid de voorwaarden nogal onaantrekkelijk hiervoor heeft gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de verhoogde overdrachtsbelasting. Toch hoeft dit niet te betekenen dat je niet meer investeert in vastgoed. Je kunt namelijk ook beleggen in vastgoed. Hierbij investeer jij geld in een bedrijf wat als specialiteit heeft het ontwikkelen en beheren van onroerend goed. Door jouw geld hierin te beleggen, geef jij hen de mogelijkheid te doen waar zij goed in zijn en deel je mee in de opbrengst in de vorm van rendement. En je hebt niet direct meerdere tonnen nodig om zelf een pandje aan te schaffen.

Leef je uit!

Veel mensen hebben een bepaalde hobby of passie waar zij veel vanaf weten. Onderschat de kracht en meerwaarde van deze kennis niet, hier is namelijk geld mee te verdienen. Ben jij dol op kunst, wijn, whiskey, design kleding of antiek? Doe hier iets mee! Er zijn namelijk talloze manieren te bedenken om jouw kennis om te zetten tot geld. Schroom niet om te investeren in een goede wijn, wanneer jij ervan overtuigd bent dat dit een potentieel is voor een hoge prijsstijging.

Dat geldt hetzelfde voor alle andere zaken. Wanneer jij echt kennis hebt van antieke auto’s, kun je wellicht online pareltjes spotten en ze zelf even opknappen om ze vervolgens door te verkopen. Niet alleen leuk, maar ook zeker rendabel. Daarnaast is het leuk om als bijvoorbeeld kunstkenner nieuwe markten in de gaten te houden, zoals de ontwikkelingen op het gebied van NFT’s. Interessante ontwikkelingen waar je als kenner megawinsten kunt behalen.

Kortom, wanneer jij niks met aandelen hebt is het ook niet nodig jezelf te forceren hier iets mee te doen. Er zijn namelijk nog talloze andere opties van investeringen mogelijk waar je leuke winsten mee kunt behalen. De kunst hierbij is eigenlijk om zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven. Zolang jij dit doet, zul je zien dat er mooie resultaten zijn te behalen. En het is nog leuk ook, wat wil je nog meer!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten