Als het écht goed moet zijn dan is de weg naar Peek Metaalkonstrukties B.V. snel gevonden!

Al drie generaties produceert en levert Peek Metaalkonstrukties B.V. in Hedel hoogwaardige kwaliteitsproducten.  Buizen, plaatwerk en andere onderdelen worden uiterst accuraat vervaardigd – met een nauwkeurigheid van een fractie van een millimeter. Ook nabehandelingen, zoals poedercoaten, doen ze zelf. Daarmee kan de klant rekenen op een hoog afwerkingsniveau – ongeacht het product: van tafelonderstel tot pompwagen.

Al drie generaties gevestigd is Peek Metaalkonstrukties B.V. een écht familiebedrijf. In december 1974 is grootvader Peek begonnen als meubelmaker en heeft zijn bedrijf door de jaren heen verder uitgebreid. De omslag maar machinale constructies volgde in het begin van de jaren ‘80, met de verhuizing vanuit Tricht naar bedrijventerrein De Kampen in Hedel. “We waren destijds één van van de eerste bedrijven die zich op het bedrijventerrein hebben gevestigd.” Inmiddels telt het bedrijf tien personeelsleden, inclusief de directie.

Compleet dienstenpakket

Peek Metaalkonstrukties B,V, werkt voor uiteenlopende branches. “Eigenlijk zijn we heel divers in ons productenaanbod”, zegt directeur-eigenaar Dick Peek. “Van elektrische pompwagens tot wikkelmachines, van stalen meubels tot een jachtinterieur in het aluminium. En alles wat er tussendoor komt.” Daarmee ontzorgt Peek Metaalkonstrukties B.V. de klant met een uiterst compleet dienstenpakket.

Pompwagens

Eén van de specialismen is het vervaardigen van weegsystemen voor de transportsector. Daarbij worden elektrische pompwagens in opdracht van de klant omgebouwd. “Zo kan de pallets kunnen wegen waardoor ze precies weten welke pallets bij welk dok moeten staan voor welke vrachtwagen.”

Europa-plus en verder

Peek Metaalkonstrukties B.V. levert voornamelijk complete producten en incidenteel ook halffabrikaten. Het merendeel van de opdrachten, zo’n 95 procent, bestaat uit stalen constructies en apparaten. Daarnaast werkt Peek Metaalkonstrukties B.V. ook in rvs en aluminium. De directe klantenkring omvat Brabant en Gelderland met Europa-plus en verder als werkgebied. “We hebben zelfs één grote opdrachtgever die wereldwijd opereert”, aldus directeur Dick Peek.

Korte lijntjes en persoonlijke aanpak

De concurrentie is groot, vooral door goedkope import uit Azië zoals China en andere lagelonenlanden. Toch weet Peek Metaalkonstrukties B.V de concurrentie letterlijk op afstand te houden – dankzij een persoonlijke benadering, met korte lijntjes en een compleet afgewerkt eindproduct. “Daarin zijn wij onderscheidend”, merkt de directeur-eigenaar op. “Bovendien kunnen de klanten bij ons gewoon in het Nederlands uitleggen wat ze willen.” En dat communiceert tóch een stuk makkelijker.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten