AED trainer helpt mensen te leren werken met een defibrillator

Nederland kent een steeds groter aantal wijken en bijvoorbeeld sportcomplexen waar men een AED op heeft laten hangen. De keuze voor het bevestigen van een AED aan een wandpaneel of binnen een wandkast biedt verschillende voordelen. Denk aan het gegeven dat men direct kan handelen, wanneer iemand in de omgeving getroffen wordt door een hartstilstand. Er hoeft niet gewacht te worden op de komst van ambulancebroeders. Hoewel een AED ook zonder medische achtergrond goed te gebruiken is, loont het om een cursus te volgen. Er zijn verschillende organisaties die deze cursussen aanbieden. Wilt u zelf een AED cursus geven binnen uw organisatie? In dat geval kan een AED trainer kopen interessant zijn. In dit artikel leest u meer over de toepassing hiervan. 

Verschil tussen een AED trainer en officiële defibrillator

In de basis verschilt een AED trainer nauwelijks van een échte AED. Kijk bijvoorbeeld eens naar de AED trainer van Lifeline. In haar productaanbod biedt Lifeline zowel een basismodel, als de geavanceerdere Lifeline VIEW AED. Wanneer u kiest voor een AED trainer heeft u dezelfde keuze; kies voor de AED trainer die qua model overeenkomt met de AED die u binnen uw bedrijfspand, winkelcentrum of sportclub gebruikt. U herkent de AED trainer aan de rode accenten in het ontwerp hiervan. Daar waar de reguliere AED van Lifeline volledig geel van kleur is. Dit subtiele verschil in het ontwerp voorkomt dat u de AED trainer verwisselt met de actieve AED. 

Met een AED trainer kan geen schok worden toegediend

Het belangrijkste verschil tussen de AED trainer en de actieve AED zit in het feit, dat de AED trainer logischerwijs geen schok toe kan dienen. Het apparaat is uitsluitend bedoeld om te leren werken met een AED, wanneer iemand in uw omgeving een hartstilstand heeft. Doordat de AED trainer geen schok toedient, worden ongelukken voorkomen. Overigens geldt voor een actieve AED dat het ook hiermee niet zonder meer mogelijk is om een schok toe te dienen. Het apparaat beschikt over slimme software die het hartritme van het slachtoffer controleert, voordat deze een schok toedient. Wanneer er geen afwijking in het hartritme gesignaleerd wordt, zal het apparaat geen schok toedienen. 

AED trainer maakt een AED gebruiken makkelijker

Met een AED trainer bouwt u meer vertrouwen op, voor het geval dat u de AED echt nodig heeft om een slachtoffer te helpen. U kunt communiceren met de functies van het systeem en het volledige programma van de AED al eens doorlopen. Bij het uitvoeren van een reanimatie met de AED helpt het programma op de defibrillator u stapsgewijs door de reanimatie heen. Het maakt dat de AED in de basis door iedere volwassene gebruikt kan worden om slachtoffers hulp te bieden bij een hartstilstand. De Lifeline AED doet dit middels spraakinstructies; de Lifeline VIEW AED middels een combinatie van spraakinstructies en instructies op het geïntegreerde lcd-scherm. Door het programma periodiek te doorlopen weet u in een noodsituatie precies hoe te handelen. De AED trainer wordt normaliter van verschillende scenario’s voorzien die u kunt trainen. Daarbij is het mogelijk om de AED trainer zowel als een vol-, als halfautomatische defibrillator (fictief) te gebruiken. 

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten