Adviesregeling Digitalisering populair onder ondernemers

Op 1 april 2021 is de Adviesregeling Digitalisering MKB geopend. In een maand tijd werden er meer dan 50 aanvragen ingediend en zijn er 46 toegekend. Dit is boven verwachting. De regeling is opgezet om in deze moeilijke tijd ondernemers te helpen innoveren, en blijkbaar durven veel MKB-ers juist nu de stap zetten om te investeren in digitalisering.

De subsidies landen in de hele regio, bij een diversiteit aan bedrijven, en zelfs veel ingehuurde experts komen uit de regio. Daarmee geeft de Adviesregeling Digitalisering heel concreet een impuls aan het regiobreed versterken van de economie.

De 46 MKB-ers krijgen de subsidie o.a. voor het organiseren workflow facturering, digitalisering van trainingen, dataverzameling en e-mailmarketing, digitalisering van relatiebeheer, een nieuwe website met een webshop en beveiliging van data en systemen.

Er is financiering voor 150 aanvragen. Dus: zit u ook met een vraag op het gebied van digitalisering? Maak dan nu gebruik van de Adviesregeling Digitalisering.

Wat voor soort aanvragen

Het aanvragen van de subsidie kan via onze website en is laagdrempelig, maar er zijn wel wat voorwaarden: de aanvrager is een individuele MKB-er met minder dan 100 medewerkers, gevestigd in de regio Zuidoost-Brabant, en wil nieuwe activiteiten ontwikkelen op het gebied van digitalisering.

De op dit moment toegekende aanvragen komen bijna uit de hele regio, namelijk uit Asten 4 aanvragen, uit Bergeijk 1, Bladel 3, Cranendonck 1, Eersel 10, Eindhoven 8, Geldrop-Mierlo 1, Gemert-Bakel 1, Heeze-Leende 1, Helmond 2, Laarbeek 1, Nuenen 2, Oirschot 2, Reusel de Mierden 1, Someren 3, Son en Breugel 1, Valkenswaard 3, Veldhoven 1 aanvraag. Een mooie verdeling over de regio, waarmee de regionale impuls om nu te innoveren in veel gemeenten effect heeft.

Lees het complete artikel op de website van Metropoolregio Eindhoven.

Kijk hier voor meer informatie over de Adviesregeling Digitalisering.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten