Ad Dollevoet B.V.: klantgericht én doelgericht in transport en distributie

Er had nét zo gemakkelijk ‘Ad Dollevoet B.V. staat niet stil’ boven deze tekst kunnen staan. Daarmee was óók meteen duidelijk geweest dat het in Rosmalen gestarte maar tegenwoordig in Oss gevestigde bedrijf volop in beweging is. Dat verwacht je ook van een logistieke partner, die groot is in transport, distributie en warehousing. Bij Ad Dollevoet B.V. weten ze precies waar ze goed in zijn en hoe ze daar nóg beter in kunnen worden. Stilstand is achteruitgang? Ad Dollevoet B.V. wil alleen maar vóóruit!

Wie de locaties en faciliteiten van Ad Dollevoet B.V. in Oss, Rosmalen en de nieuwste aanwinst in Tilburg bekijkt, zou bijna niet geloven dat de basis van het transportbedrijf in 1957 werd gelegd… met paard en wagen. Daarmee ging Ad Dollevoet aan de slag voor Van Gend & Loos. Anno 2023 is er een hoop veranderd. Zo vierde Ad Dollevoet B.V. afgelopen jaar het 65-jarig bestaan, met de tweede generatie aan het roer. Sebastiaan Dollevoet is de huidige directeur van het veelzijdige bedrijf, dat van Rosmalen in Oss is neergestreken. Daar vinden aan de Kantsingel alle kantooractiviteiten plaats: van planning en customer service tot warehouse administratie, facilitaire dienst en personeelsmanagement, maar is ook de werkplaats prominent aanwezig. Ook na 65 jaar staat de Brabantse basis nog fier overeind, getuige de andere vestigingen van het familiebedrijf. Toch werkt dat in een veel groter gebied dan de eigen provincie. Het blauwe wagenpark kom je voornamelijk door de Benelux maar soms ook vérder in Europa tegen. Dat is niet vreemd, met de kracht in zowel transport, distributie als warehousing. Zo is Ad Dollevoet B.V. een sterke logistieke partner.

Ad Dollevoet

Geleidelijke groei

Ad Dollevoet B.V. groeit geleidelijk aan. Dat doet het bedrijf sámen met de trouwe klanten. Voor veel van die klanten wordt de distributie verzorgd, voor een aantal daarvan tevens warehousing. De zendingen lopen uiteen van plastic bloempotten tot zonnepanelen en toebehoren, van grondstoffen voor bier tot drukwerk, van consumentenelektronica tot verpakkingen voor de voedingsindustrie en medische hulpmiddelen. De planning luistert daarbij nauw. De planners van Dollevoet hebben grotendeels een verleden op de auto en weten dus als geen ander hoe het werkt. Dat resulteert steeds weer in rendabele, maar wél realistische ritten. Met zo’n kleine 100 medewerkers – verdeeld over kantoor, de warehouses én achter het stuur – is Ad Dollevoet B.V. een middelgroot speler in de transportwereld. Ambities zijn er volop. Het onderscheid moet vooral zitten in de flexibiliteit van het bedrijf. De klantgerichtheid is hoog. Nee zeggen behoort eigenlijk niet tot de aard van de organisatie. Zo weten klanten altijd en overal wat ze aan Ad Dollevoet B.V. hebben en wat er van elkaar verwacht mag worden. Dat resulteert steeds in een brede, hechte samenwerking.

Ook op het vlak van verduurzaming maakt Ad Dollevoet B.V. mooie stappen. Zo is het in december 2021 in Tilburg geopende ultramoderne distributiecentrum voorzien van 10.000 (!) zonnepanelen. Die capaciteit zou in de toekomst onder meer kunnen worden benut om elektrische wagens op te laden.  In Oss zijn in februari nog eens 3.700 zonnepanelen gelegd. Zo blijft de blik bij Ad Dollevoet B.V. altijd vooruit gericht, op zoek naar nieuwe kansen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten