Achterhoeks Talentenfonds biedt 1200 scholingsvouchers

Het Achterhoeks Talentenfonds Op IJver geeft werknemers, werkzoekenden en zzp’ers die geen toegang tot scholing hebben, de kans om her- of bij te scholen in sectoren waar werk is. Twaalfhonderd werkenden en werkzoekenden kunnen in aanmerking komen voor een scholingsvoucher.

Hiermee kunnen zij de kosten van een om- of bijscholing gericht op een kansrijk beroep betalen. Er zijn al 300 aanmeldingen binnen.

Tekort aan personeel

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Onder meer door digitalisering en robotisering veranderen functies van inhoud, andere verdwijnen en nieuwe ontstaan. De ‘baan voor het leven’ verdwijnt in rap tempo. Een goed opgeleide beroepsbevolking is van groot belang voor de ontwikkelingskracht van de economie en de werkzekerheid van de inwoners.
De komende jaren wordt bovendien een groot tekort aan personeel verwacht in de regio, want zo’n 10.000 Achterhoekers gaan de komende zes jaar met pensioen.

Daarom hebben ondernemers, overheid en onderwijs in de Achterhoek (vertegenwoordigd aan de thematafel Onderwijs & Arbeidsmarkt van 8RHK ambassadeurs) het Achterhoeks Talentenfonds opgericht.
Lees ook het artikel in de Gelderlander met daarin meer informatie over de aanmeldingen. Opvallend is dat meer vrouwen dan mannen zich hebben aangemeld en dat een grote groep zzp’ers zich aanmeldde. Circa de helft van de deelnemers is ouder dan 45 jaar. Dit lijkt in lijn met recent nieuws van de NOS.

Op IJver

Het fonds is actief onder de naam Op IJver (met de subtitel Achterhoeks Talentenfonds). Hierin werkt de hele arbeidsmarktregio samen: VNO-NCW, vakbonden, acht gemeenten, UWV en ook de onderwijsinstellingen. Op IJver is ondergebracht bij het Leerwerkloket.
Voor meer info: opijver.nl

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten