Acht jaar SEECE: het belang van publiek-private samenwerking in de energiesector

Het is acht jaar geleden dat het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE) het levenslicht zag.

Het centrum jaagt innovaties binnen de energiesector aan en zorgt daarnaast voor voldoende arbeidscapaciteit. Dit doet zij door middel van publiek-private samenwerking. In dit artikel leggen SEECE-partners uit waarom dit anno 2021 extreem belangrijk is.

We bevinden ons midden in een energietransitie. De ontwikkelingen op het gebied van duurzame energiebronnen volgen elkaar in een rap tempo op, maar het in de praktijk brengen ervan levert diverse uitdagingen op. Het opschalen van de technologie is daar een voorbeeld van. De vraag naar duurzame innovaties is immers groot. Ook het belang van zogeheten Human Capital is onmisbaar, maar hoe vind je als bedrijf geschikt talent voor het tempo waarop we de transitie vorm willen geven?

SEECE draagt inmiddels alweer acht jaar bij aan het oplossen van dit soort vraagstukken. Hierin werken bedrijven, instellingen en verschillende groepen binnen de HAN University of Applied Sciences samen aan duurzame, betrouwbare en elektrische energievoorziening. SEECE levert nieuwe energie-gerelateerde trajecten voor nieuwe doelgroepen op en optimaliseert het energie-onderwijs verder. Daarnaast ontwikkelt het nieuwe initiatieven op het gebied van ‘leven lang ontwikkelen’ en learning communities voor de energiesector.

Lees verder>>

GERELATEERD

Artikel gaat over

The Economic Board Regio Arnhem Nijmegen
The Economic Board Regio Arnhem Nijmegenhttp://www.theeconomicboard.com
Krachten bundelen The Economic Board acteert op belangrijke strategische maatschappelijke vraagstukken. Het brede netwerk van The Economic Board wordt ingezet om voor projecten (nieuwe) verbindingen te leggen en ze verder te brengen.

Meer berichten